Netflix verlengt animatiehit 'Arcane' met een tweede seizoen

Netflix verlengt animatiehit 'Arcane' met een tweede seizoen

De reacties op het eerste seizoen van nieuwe serie Arcane (2021– ) zijn lovend. Niet gek dus dat de streamingdienst nu al vertrouwen genoeg heeft in een tweede seizoen. Netflix verlengt de geanimeerde serie daarom met een volgend seizoen.

Hoewel details over het plot van seizoen 2 nog even worden stilgehouden door Netflix en Riot Games, is wel al bevestigd dat Hailee Steinfeld, Ella Purnell en Katie Leung terugkeren om de stemmen in te spreken van hun rollen als Vi, Jinx en Caitlyn Kiramman.

Netflix en Riot Games maakten dit weekend het goede nieuws van seizoen 2 bekend tijdens een fan-event. De streamingdienst en de studio baseerden zich voor de serie op de game League of Legends.

We zijn erg blij met de positieve respons op het eerste seizoen van Arcane en werken hard samen met de creatieve tovenaars van Riot en [de Franse animatiestudio] Fortiche om ons tweede deel af te leveren.

Seriemakers Christian Linke en Alex Yee
Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix

Het eerste seizoen werd zó goed beoordeeld op onder andere IMDb, dat deze nu al op plek 6 in de Top 100 beste series ooit staat. Arcane staat daarmee qua score boven series als The Wire (2002–2008), Rick and Morty (2013– ) en Game of Thrones (2011–2019).

In Arcane lopen de spanningen tussen de rijke stad Piltover en de louche plek Zaun hoog op met de creatie van hextech in Piltover, een manier om magische energie te controleren, en de nieuwe drug shimmer in Zaun, die mensen in monsters transformeert. Het eerste seizoen is nu te zien op Netflix.

Arcane (2021– )
9.0
Kijk op Netflix • 'Arcane' is een animatieserie van de makers van 'League of Legends'. De serie speelt zich af in de utopische regio Piltover en het onderdrukte ondergrondse district Zaun en vertelt het verhaal van twee legendarische League-kampioenen − en de kracht die hen uiteindelijk uit elkaar drijft.
Beeld: Still 'Arcane' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixArcane (2021– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws