Eerste 'Hawkeye'-afleveringen trokken 40% minder kijkers dan 'Loki'

Eerste 'Hawkeye'-afleveringen trokken 40% minder kijkers dan 'Loki'

Sinds vorige week zijn op Disney+ de eerste twee afleveringen te zien van Hawkeye (2021– ). De Marvel-serie met Jeremy Renner in de hoofdrol is nu echter nog geen groot succes, zo laten nieuwe cijfers van Samba TV zien.

De eerste afleveringen werden met 1,5 miljoen bereikte huishoudens namelijk 40% minder bekeken dan de eerste afleveringen van Loki (2021– ). Ook staat de serie hiermee achter The Falcon and the Winter Soldier (2021), die de eerste drie dagen 1,8 miljoen keer werd bekeken, en achter WandaVision (2020–2021), met 1,6 miljoen views de eerste drie dagen.

Ondanks de tegenvallende cijfers wordt Hawkeye goed ontvangen. Op IMDb scoort de serie met Renner en Hailee Steinfeld nu een 8,1 en bereikt deze een score van 93% op Rotten Tomatoes. De lage kijkcijfers kunnen iets worden verklaard door het Thanksgiving-weekend waardoor veel Amerikanen bij familie waren en andere (traditionele) programma's keken op tv.

In Hawkeye heeft Clint Barton (Renner) eindelijk tijd om Kerstmis met zijn familie door te brengen, maar dan komt een gemaskerde schuld in beeld die de onderwereld terroriseert. Hij ontmoet Kate Bishop (Hailee Steinfeld) en zijn kerstplannen lopen in het water…

Bekijk hier de trailer van Hawkeye:

In de eerste twee afleveringen maakten we kennis met The Track Suit Maffia, die inmiddels hun eigen poster hebben gekregen, en zagen we kort Echo. Het is inmiddels al aangekondigd dat het dove Marvel-personage een eigen Hawkeye-spin-off krijgt.

Aflevering 3 van Hawkeye is vanaf morgen 1 december te zien op Disney+.

Hawkeye (2021– )
7.7
Kijk op Disney+ • Voormalig Avenger Clint Barton heeft een schijnbaar eenvoudige missie: terug naar zijn familie voor Kerst. Is dat mogelijk?
Beeld: Still 'Hawkeye' via Disney / Marvel Studios
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Disney+Hawkeye (2021– )

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws