'Spider-Man: No Way Home' wereldwijd de populairste film van het jaar

'Spider-Man: No Way Home' wereldwijd de populairste film van het jaar

Het succes van Spider-Man: No Way Home (2021) is ongekend. Vandaag zal de film de grens van 1 miljard dollar omzet passeren. Alleen Avengers: Endgame (2019) behaalde dit resultaat sneller. Daarnaast is dit de eerste film die tijdens de pandemie deze mijlpaal behaalde.

Spider-Man: No Way Home staat al sinds zijn release op nummer 1 in de box office, lijst van meest verkochte bioscooptickets en dat terwijl de film in China niet eens te zien is. De film draait sinds donderdag 16 december in de bioscoop en bracht alleen op die dag al $29.3 miljoen op. In vergelijking met andere films die recent uitkwamen, is dat een behoorlijk bedrag.

Ook The Matrix: Resurrections (2021) ging in de afgelopen dagen in premiėre in de Verenigde Staten. De film maakte op dag één een omzet van $6.4 miljoen. Verwacht wordt dat dit bedrag na het weekend uitloopt tot zo'n $40-50 miljoen, een prima opbrengst en mogelijk zelfs hoger dan de opbrengst van Dune (2021), maar lang niet zo goed als die van Spider-Man: No Way Home.

Het grote succes van Spider-Man: No Way Home begon al bij de release van de trailer die binnen 24 uur maar liefst 355,5 miljoen keer bekeken werd en daarmee Avengers: Endgame versloeg.

Hopelijk is Spider-Man: No Way Home vanaf 14 januari weer te zien in de bioscoop.

Spider-Man: No Way Home (2021)
8.3
Spider-Man is ontmaskerd en kan zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.
Beeld: Still 'Spider-Man: No Way Home' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsSpider-Man: No Way Home (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws