Vanavond op tv: meervoudig Oscarwinnaar 'Titanic' met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio

Vanavond op tv: meervoudig Oscarwinnaar 'Titanic' met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio

Heb je nog geen plannen voor de doordeweekse dinsdagavond en wel zin om je helemaal mee te laten slepen? Dan hebben we uitstekend nieuws: de moderne klassieker en meervoudig Oscarwinnaar Titanic (1997) is vanavond op tv te zien.

De film van James Cameron verscheen in 1997 en won het jaar daarna maar liefst 11 Academy Awards, onder andere voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Soundtrack. De populariteit van de romantische dramafilm was allesbehalve tijdelijk: in 2011 werd de film opnieuw in de bioscoop uitgebracht, en wederom was het het een hit.

De film draait om Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson, en wordt door een 101-jarige Rose aan ons verteld. Ze blikt met ons 84 jaar terug in de tijd, naar het moment dat ze met haar moeder en verloofde aan boord van het meest geavanceerde ship ooit stapte. Ondertussen springt ook Jack samen met zijn beste vriend Fabrizio aan boord: de twee hebben tickets voor de derde klas gewonnen. Een ontmoeting tussen Rose en Jack lijkt onvermijdelijk, en heeft verregaande gevolgen. Het was voor hen beiden hun eerste reis ooit, en ze wisten toen nog niet dat het ook hun laatste reis zou worden…

Titanic (1997)
7.9
Rose (Kate Winslet) is een jonge, welgestelde vrouw die gevangen zit in een verstikkende wereld met een arrogante echtgenoot.

Titanic is vanavond om 20.30 te zien op SBS9. Het is niet de enige film die vandaag uitgezonden wordt: je vind het overzicht van alle films die vandaag op tv zijn hier.

Beeld: Still 'Titanic' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Televisie FilmsTitanic (1997)

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws