Netflix verfilmt 'American Jesus' van comicschrijver achter 'Captain America: Civil War'

Netflix verfilmt 'American Jesus' van comicschrijver achter 'Captain America: Civil War'

Mark Millar is binnen de wereld van superheldenfilms een belangrijk persoon. Zo is hij onder andere bekend door zijn werk aan Captain America: Civil War (2016), Kick-Ass (2010) en Kingsman: The Secret Service (2014). Samen met Netflix werkt hij nu aan een nieuwe serie, American Jesus.

In 2017 al kocht Netflix Millars Millarworld waarvoor hij met enige regelmaat nieuwe strips publiceert die een optie tot verfilming hebben. Uit deze samenwerking kwamen vorig jaar de series Jupiter's Legacy (2021) en Super Crooks (2021) voort. Nu is het tijd voor het volgende project, American Jesus, dat beschreven wordt als een serie over een twaalfjarige jongen die na een heftig ongeluk ontdekt dat hij is teruggekeerd als Jezus Christus. Hij kan water in wijn doen veranderen, kreupelen weer laten lopen en misschien zelfs de doden weer tot leven brengen. Hoe zal hij omgaan met zijn taak de wereld te leiden?

De opnames voor American Jesus staan gepland voor 1 maart 2022 en zullen voornamelijk plaatsvinden in Mexico. Oorspronkelijk zou de serie al twee jaar eerder opgenomen worden. Waarom dat toen niet doorgegaan is, is onbekend.

De ontwikkeling van American Jesus komt zeer goed op gang. De serie is in de bekwame handen van Evarardo Gout en Leopoldo Gout. Ik ben ondersteboven van de creatieve keuzes die Netflix ons toestaat te nemen, vooral de keuze om de serie zowel Engelstalige als Spaanstalige dialogen te laten bevatten.

Mark Millar
Beeld: Still 'Captain America: Civil War' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand NetflixKick-Ass (2010)Captain America: Civil War (2016)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws