PETA wil onderzoek naar dierenmishandeling op de set van 'Jackass Forever'

PETA wil onderzoek naar dierenmishandeling op de set van 'Jackass Forever'

Organisatie People for the Ethical Treatment of Animals, beter bekend als PETA, is zeer kritisch op Jeff Tremaine's Jackass Forever (2022). De organisatie roept op tot een strafrechtelijk onderzoek naar de productie.

De film werd afgelopen week uitgebracht in de Verenigde Staten en verschijnt volgende week ook in Nederland. De film is een vervolg op Jackass 3D (2010) en heeft tot nu toe al zo'n 20 miljoen dollar opgebracht. De film draait om de gevaarlijke stunts die de Jackass-ploeg samen uitvoeren, met komische en soms schokkende gevolgen.

Maar in de nieuwe film gaat het team te ver, vindt PETA. Ze gebruiken in Jackass Forever dieren in een aantal stunts. Johnny Knoxville en Steve-O doen bijvoorbeeld een poging om honingbijen op een specifieke plek te laten steken, en daarbij gaan veel bijen dood. Bij een andere stunt wordt een schorpioen in iemands mond gestopt. De schorpioen wordt daarna geslagen totdat hij steekt.

De organisatie heeft brieven gestuurd naar de openbare aanklagers van de stad Los Angeles en San Luis Obispo County over deze zaak. PETA wijst erop dat de film van Paramount Pictures - die gedeeltelijk in Los Angeles en San Luis Obispo County lijkt te zijn opgenomen - waarschijnlijk in strijd is met de dierenbeschermingswetten van de staat.

Jackass Forever (2022)
6.8
Na tien jaar is de Jackass-crew terug in Jackass 4: 'Jackass Forever' voor hun laatste kruistocht, waarbij ze hulp krijgen van een aantal interessante nieuwkomers.

De bezwaren hadden onder meer betrekking op scènes met een spin die werd uitgelokt om in de borst van een acteur te bijten, een schildpad die werd lastiggevallen tot het dier in de testikels van een acteur beet, een slang in gevangenschap die werd opgehitst en uitgelokt om in iemands neus te bijten, een vogelspin die vastzat in een buis tussen de gezichten van twee deelnemers en een stier die opzettelijk Knoxville aanviel en hem waarschijnlijk een hersenbloeding bezorgde.

Als Steve-O en Johnny Knoxville carrière willen maken met nare jongensfantasieën, dan hebben ze daar het recht toe. Maar alleen als ze de dieren die ze als levende rekwisieten gebruiken niet bangmaken, stress bezorgen, porren of verwonden. PETA herinnert de aanklagers van steden en provincies eraan dat niemand boven de wet staat en dat terwijl de rest van de wereld bijen wil redden en dieren erkent als bewuste individuen, deze ezels hen uitbuiten en misbruiken voor hun plezier.

PETA-vertegenwoordiger Lisa Lange

PETA richt zich onder meer tegen Knoxville, Stephen Glover (beter bekend als Steve-O), Sean McInerney, Ehren McGhehey, Compston Wilson, Rachel Wolfson, Chris Pontius en Eric André. Ook houdt de organisatie regisseur Jeff Tremaine en producent Spike Jonze verantwoordelijk, net als de dierenverzorgers op de set.

Jackass Forever is vanaf donderdag 17 februari in Nederland in de bioscoop te zien. Je kunt de volledige bioscoopagenda hier vinden.

Beeld: Still 'Jackass Forever' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsJackass Forever (2022)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws