'The Walking Dead'-spin-off 'Isle of the Dead' krijgt groen licht, verschijnt volgend jaar

'The Walking Dead'-spin-off 'Isle of the Dead' krijgt groen licht, verschijnt volgend jaar

De Amerikaanse zender AMC heeft groen licht gegeven aan een nieuwe spin-off van horrorserie The Walking Dead (2010– ). De nieuwe serie zal draaien om Maggie en Negan, gespeeld door Lauren Cohan en Jeffrey Dean Morgan, en zal Isle of the Dead gaan heten.

De zender laat ook al weten dat de nieuwe serie volgend jaar al in première gaat. De afleveringen zijn gesitueerd in New York City, in een post-apocalyptisch Manhattan, dat al lang geleden afgesneden van het vasteland. In de serie volgen we de twee personages en hun atypische relatie tot elkaar in een wereld vol anarchie, gevaar, schoonheid en terreur.

De nieuwe serie zal geproduceerd worden door Eli Jorné, die ook betrokken was bij de originele serie. Hij krijgt daarbij hulp van hoofdrolspelers Cohan en Morgan en de boel wordt overzien door Scott M. Gimple, de eindverantwoordelijk is voor alles wat er binnen het Walking Dead-universum gebeurd. Het team is blij met de samenwerking en enthousiast over de plannen van Jorné:

De achtergrond is geweldig, maar het verhaal dat Eli Jorné verzon is nog beter. Zet je schrap, mensen, Isle of the Dead gaat het Walking Dead-universum opnieuw uitvinden.

Jeffrey Dean Morgan

Isle of the Dead is niet de eerste spin-off van The Walking Dead. We hebben natuurlijk al prequelserie Fear the Walking Dead (2015– ) en daarna kwam The Walking Dead: World Beyond (2020–2021). Ook maakte het team de documentaire The Walking Dead: Origins (2021). Op dit moment wordt er ook nog gewerkt aan Tales of the Walking Dead en aan nog een andere spin-off met Daryl en Carol in de hoofdrollen. De producties zijn allemaal gebaseerd op de stripboeken van Robert Kirkman.

Beeld: Still 'Isle of the Dead', Josh Stringer via AMC
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand SeriesThe Walking Dead (2010– )

Meer video on demand

Meer video on demand

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws