Jim Carrey stopt met acteren: 'Ik heb genoeg gedaan'

Jim Carrey stopt met acteren: 'Ik heb genoeg gedaan'

Jim Carrey, een van de populairste en succesvolste komedie-acteurs van Hollywood die bekendheid verwierf door films als Ace Ventura: Pet Detective (1994), The Mask (1994) en Bruce Almighty (2003), wil een punt achter zijn carrière zetten, zo laat hij weten in een recent interview.

Carrey is van plan een paar stappen terug te doen. De acteur die bekend staat om zijn energie en grappen, laat weten van zijn inmiddels rustigere leven te houden en wil daar meer van. Hij bracht het nieuws onverwachts tijdens een interview over zijn nieuwste film Sonic the Hedgehog 2 (2022) waarin hij te zien is als de slechterik Dr. Robotnik. Even leek het een grap, maar Carrey lijkt er toch erg serieus over te zijn:

Als de engelen mij een script brengen dat met gouden inkt geschreven is, een film die echt belangrijk is voor mensen om te zien, dan zou ik het misschien doen. Misschien ga ik ooit nog verder, maar voor nu neem ik in ieder geval een pauze. Ik hou echt van mijn rustige leven en ik hou van schilderen. Je zult het beroemdheden niet vaak horen zeggen, maar ik heb genoeg, ik ben genoeg en ik heb genoeg gedaan.

Deze onthulling kwam nadat de interviewster Carrey vroeg of hij gehoord had dat zangeres en actrice Dolly Parton een rol voor hem heeft in haar biopic. Ze zou de Canadese acteur graag de rol van haar muziekpartner zien spelen. Hoewel de acteur vereerd is, lijkt dit toch niet de rol te zijn waarvoor hij een uitzondering zal maken.

Carrey is over de afgelopen jaren steeds minder te zien geweest op het grote scherm. Terwijl zijn carrière als filmster in rustiger vaarwater terechtkwam, begon hij steeds serieuzer te schilderen. In 2017 bracht hij een mini-documentaire uit, I Needed Color, waarin hij zijn passie voor kunst uitlegt en zijn werk laat zien.

Sonic (2020) was Carreys terugkeer in een grote productie na jarenlang in kleine producties te zijn verschenen of slechts een kleine rol te hebben gehad. De Sonic-films lijken zowel zijn terugkeer als zijn afscheid te markeren.

Sonic the Hedgehog 2 draait nu in de bioscoop

Beeld: Via Depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

CelebritiesSonic (2020)Sonic the Hedgehog 2 (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws