Critici lovend over Mads Mikkelsen die Johnny Depp vervangt in 'Fantastic Beasts 3'

Critici lovend over Mads Mikkelsen die Johnny Depp vervangt in 'Fantastic Beasts 3'

Mads Mikkelsen lijkt een ware opvolger van Johnny Depp in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022). Volgens critici had hij zelf "vanaf het begin gecast moeten worden" in plaats van Depp. De Deense acteur nam de rol van Gellert Grindelwald over nadat Depp gedwongen moest opstappen door alle ophef rond hem en Amber Heard.

De wissel van acteurs komt de film echter ten goede, als we de vele lovende ciritici mogen geloven. Zo ziet Mikkelsen er onder andere overtuigender en serieuzer uit, klinkt het, en klopt het nu meer voor hem als personage.

Mikkelsen glijdt zo natuurlijk in de rol van Grindelwald dat het makkelijk is om te vergeten dat Depp ooit de rol heeft gespeeld. Bij Depp kon ik niet begrijpen waarom iemand een tovenaar zou willen volgen die er komisch uitzag als een andere bizarre uitvinding uit de menagerie van excentrieke personages die de acteur in de loop der jaren heeft gespeeld. Mikkelsen daarentegen speelt Grindelwald met een suave, charmante uitstraling die je ervan overtuigt waarom iemand verleid zou worden door deze verleidelijke, knappe tovenaar en zich zou laten overhalen om voor hem een oorlog te voeren.

Kirsten Acuna van Insider

Andere critici nemen het nog een stap verder en beweren dat Mikkelsen al "vanaf het begin gecast moeten worden," aldus Peter Bradshaw van The Guardian. In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore komt professor Albus Perkamentus (Jude Law) erachter dat Gellert Grindelwald de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. Hij schakelt de hulp in van Newt Scamander (Eddie Redmayne), die samen met zijn vrienden recht tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

Bekijk hier de trailer van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
6.2
Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen.
Beeld: Still 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore' via Filmdepot / Warner Bros. Pictures
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsFantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws