'Schindler's List'-actrice (meisje in rode jas) helpt Oekraïense vluchtelingen in Polen

'Schindler's List'-actrice (meisje in rode jas) helpt Oekraïense vluchtelingen in Polen

Hoewel de naam Oliwia Dabrowska velen waarschijnlijk niets zegt, is vrijwel iedereen bekend met het meisje in de rode jas uit Schindler's List (1993). Dabrowska speelde dit jonge meisje en nu, bijna 30 jaar later, zet ze zich in voor de Oekraïense vluchtelingen.

Het kleine meisje in de rode jas wandelde in de film door het getto van Krakau terwijl de bewoners door Duitse troepen worden geliquideerd. Zij was niet alleen de enige kleur in de zwart-witfilm, maar symboliseerde ook hoop.

Dabrowska is nu 32, woont in Polen en benadrukt hoe het meisje opnieuw het symbool voor hoop kan zijn. "Zij was altijd het symbool van hoop, laat haar dat weer zijn," schrijft ze op Instagram.

Schindler's List (1993)
9.0
Kijk op Netflix • Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden.

Door sommigen wordt tevens gelijkenissen getrokken tussen de oorlogsfilm van Steven Spielberg en de situatie van nu in Oekraïne. In Schindler's List stelt de ijdele en hebberige Duitse zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson) tijdens het nazi-regime zijn fabriek open als vluchtplaats voor Joden. Nu doet Polen hetzelfde voor de Oekraïners die door de Russen uit hun land worden gedreven en vermoord.

Beeld: Still 'Schindler's List' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesSchindler's List (1993)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws