Saoedi-Arabië verbiedt Marvel-film 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Saoedi-Arabië verbiedt  Marvel-film 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) zal in Saoedi-Arabië niet te zien zijn. Hoewel de specifieke reden niet bekend is, is het vermoeden dat het te doen is om het karakter America Chavez. America Chavez valt in de film, net als in de stripboeken, op vrouwen.

Het is bekend dat de censuur in sommige landen in het Midden-Oosten op bepaalde gebieden strikter is dan hier in het Westen. Zo zijn er al eerder films niet vertoond wegens intimiteit, geweld of homoseksualtiteit. Homoseksualtiteit is illegaal in Saoedi-Arabië en is om die reden vaak een probleem geweest voor censoren in de regio. Hoewel het nieuws nog niet officieel bevestigd is, is de kaartverkoop voor de film in Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit wel abrupt gestopt. In de Verenigde Arabische Emiraten worden er nog wel kaarten verkocht. Disney, het moederbedrijf van Marvel Studios, heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Marvel Studios kwam wel met een nieuwe video over de film waarin interviews en achter de schermen beelden te zien zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Marvel Studios met een dergelijke situatie te maken heeft. Ook Chloe Zhao's Eternals (2021) werd verboden in het Midden-Oosten omdat ook in deze film een homoseksueel koppel voorkomt. Naar verluidt is Disney destijds gevraagd om de film te wijzigen, Disney weigerde dit, maar uiteindelijk is er toch een bewerkte versie van de film te zien geweest in de Emiraten.

In Nederland verschijnt Doctor Strange in the Multiverse of Madness uiteraard gewoon volgens planning en onbewerkt in de bioscoop vanaf woensdag 4 mei.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
6.9
In' 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' verkent Doctor Strange met de hulp van bekende en nieuwe helden de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze, nieuwe vijand.
Beeld: Still 'Doctor Strange: In the Multiverse of Madness' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopDoctor Strange (2016)Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws