Nieuwe 'Star Wars'-trilogie vertraagd

Nieuwe 'Star Wars'-trilogie vertraagd

De uitbreiding van het Star Wars-universum met drie nieuwe films laat op zich wachten. Lucasfilm moet de nieuwe trilogie op een laag pitje zetten doordat regisseur Rian Johnson het te druk heeft met de Knives Out-films.

Johnson regisseerde eerder Star Wars: The Last Jedi (2017) en kreeg toen te horen dat hij aan het roer mag staan van een gloednieuwe trilogie. Lange tijd leek er echter weinig schot te zitten in de nieuwe plannen en dat zal binnenkort dus nog niet veranderen, zo maakt Lucasfilm president Kathleen Kennedy bekend.

Star Wars: The Last Jedi (2017)
6.9
Kijk op Disney+ • Rey gaat verder op haar reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het het achtste deel uit de Star Wars-reeks. Ze gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To, die ondertussen moet afrekenen met een geloofscrisis.

Na The Last Jedi regisseerde Johnson het o zo succesvolle Knives Out (2019), waar hij zelfs een Oscarnominatie mee in de wacht sleepte. Netflix zag dit succes en wil hier graag in meedingen: de streamingdienst wist een deal te sluiten voor 450 miljoen dollar voor niet één maar twee vervolgfilms met Johnson aan het roer. Niet gek dus dat de regisseur het druk heeft met andere verplichtingen.

Rian [Johnson] heeft het ongelooflijk druk gehad met Knives Out en de deal die hij bij Netflix heeft gemaakt voor meerdere films… Ik aarzel om het woord trilogie nog te gebruiken, omdat Star Wars veel meer gaat over aanhoudende storytelling.

Kathleen Kennedy van Lucasfilm

De komende paar jaar is Johnson nog wel druk met de Knives Out-reeks, zo voorspelt Kennedy. Gelukkig staan er nog andere Star Wars-films op de planning. Zo werkt ook regisseur Taika Waititi aan een nieuwe film en brengt Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins Rogue Squadron uit. Releasedata zijn hier echter nog niet van bekend. Voor die tijd komt eerst nog Obi-Wan Kenobi (2022) uit op Disney+.

Obi-Wan Kenobi (2022)
7.1
Kijk op Disney+ • Ewan McGregor keert terug als de iconische Jedi Master in de aankomende serie 'Obi-Wan Kenobi'. Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars:
Beeld: Still 'Star Wars: The Last Jedi' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsStar Wars: The Last Jedi (2017)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws