'Better Days' wint hoofdprijs op Far East Film Festival

'Better Days' wint hoofdprijs op Far East Film Festival
6 juli 2020 om 09:51

Het Far East Film Festival wordt elk jaar gehouden in Udine in Italië. Er worden voornamelijk films uit Oost-Azië vertoond en het is een van de belangrijkste festivals voor Aziatische cinema in Europa. Dit jaar werd het festival online gehouden en won Shao nian de ni (2019) (ook bekend onder de Engelse titel Better Days) van regisseur Derek Tsang de hoofdprijs.

Shao nian de ni (2019)
7.5
Het lot van een groep gezinnen kan beslecht worden met de resultaten van de examens van miljoenen middelbare schoolstudenten.

De belangrijkste prijzen op het festival zijn de publieksprijzen. Dit jaar werden er zo'n 25.000 stemmen uitgebracht door 3.000 pashouders verspreid over 45 landen. Better Days won niet alleen de hoofdprijs, maar was ook het meest populair onder de hardcore festivalbezoekers en won de prijs die door hen uitgereikt wordt.

De debuutfilm Victim(s) (2020) van de Maleisische Layla Ji eindigde op de tweede plaats. Daarnaast ontvingen het Taiwanese popsprookje I WeirDO (2020) van Liao Ming-yi en de Zuid-Koreaanse actiekomedie Exit (2019) van Lee Sang-geun een prijs.

De organisatoren klonken tevreden over hoe het festival online verlopen is. Sabrina Baracetti en Thomas Bertacche zeiden erover:

We hebben een echt festival bij elkaar verzonnen en gecreëerd, zelfs al was het online. Het is gelukt om een line-up tot stand te brengen met een aantal heel belangrijke films, veel debuten en talloze vrouwelijke regisseurs. We hebben geprobeerd om de atmosfeer van Udine te behouden.

Hoewel het dus een geslaagd "experiment" was, zal het festival volgend jaar weer gewoon offline plaatsvinden van 23 april tot 1 mei 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Better Days' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

AlgemeenShao nian de ni (2019)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten