Marwan Kenzari hoopt als Jafar terug te keren in 'Aladdin 2'

Marwan Kenzari hoopt als Jafar terug te keren in 'Aladdin 2'
6 juli 2020 om 15:14

In het vervolg op de live-actionremake Aladdin (2019) zou de Nederlandse acteur Marwan Kenzari dolgraag terugkeren als Jafar. Ziet Disney het zitten om Jafar uit de lamp te halen in Aladdin 2?

In een interview met comicbook.com uit Kenzari zijn interesse in het vervolgen van zijn rol als Jafar. De originele animatiefilm werd opgevolgd met The Return of Jafar (1994), maar Disney heeft al laten weten iets compleet anders te willen bedenken voor de live-actionremake van Aladdin 2.

In de film uit 2019 verdwijnt Jafar in de lamp van de geest, waarna hij in The Return of Jafar oorspronkelijk terugkomt doordat het nieuwe personage Abis Mal de lamp vindt en schoonveegt. Hoe kan Disney Jafar anders laten terugkeren zonder dit plot te volgen? Er is dus een kans dat we Kenzari niet terugzien in Aladdin 2.

Kenzari erkent tijdens het interview dat de beslissing geheel in de handen ligt van de grote bazen bij Disney. Mochten ze hem weer vragen, dan zou de acteur "zeer dankbaar" zijn. Qua planning is de acteur in ieder geval helemaal beschikbaar. Vanwege het coronavirus heeft Kenzari weinig projecten in het verschiet liggen. Een overlap in de agenda zal zijn terugkeer bij Disney dus niet tegenhouden.

De start van de productie van Aladdin 2 is momenteel nog niet in zicht vanwege het coronavirus en doordat Disney meerdere films heeft moeten uitstellen. Wanneer dit wordt opgepakt is nog onduidelijk.

Kenzari zal binnenkort in ieder geval eerst te zien zijn als Joe in The Old Guard (2020) met Charlize Theron in de hoofdrol. Daarnaast speelt hij 'de Turk' in de Nederlandse oorlogsdrama De Oost (2020) en is hij samen met Tessa Thompson gecast voor de thriller Balestra (2021).

Aladdin (2019)
6.9
'Aladdin' is het verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de fictieve havenstad Agrabah.
Beeld: Still 'Aladdin' (2019) via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Films CelebritiesAladdin (2019)Aladdin 2

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws