'The Crown' toch niet gecanceld door Netflix en krijgt een zesde seizoen

'The Crown' toch niet gecanceld door Netflix en krijgt een zesde seizoen
10 juli 2020 om 08:29

Netflix is druk bezig met beslissen welke series nog een seizoen krijgen en voor wie er een einde in het verschiet ligt. Hoewel de streamingdienst voorheen beweerde dat The Crown (2016– ) eindigt na seizoen 5, brengen ze nu het goede nieuws naar buiten dat er tóch een zesde seizoen aankomt. Hierin wordt het verhaal van de Britse royals verteld tot aan de periode rond 2000.

Maker Peter Morgan zou zich bedacht hebben over de seizoensfinale. Zo gaat het hem er niet om dat ze het verhaal verder vertellen richting het heden, maar dat ze met een extra seizoen meer tijd hebben om alles goed te vertellen en om de serie waardig af te sluiten.

Toen we verhaallijnen voor het vijfde seizoenen bespraken kwamen we er al snel achter dat we, willen we recht doen aan het rijke en complexe verhaal, terug moeten naar het originele plan om zes seizoenen te maken.

Dit betekent dat de nieuwe Koningin Elizabeth II, gespeeld door Imelda Staunton (beter bekend als Umbridge uit de Harry Potter-reeks), twee seizoenen in The Crown te zien is. Zo hebben alle acteurs die vanwege het ouder worden van de personages regelmatig gerouleerd werden, allen twee seizoenen meegespeeld. Hetzelfde geldt voor Lesley Manville, waarvan vorige week bekend werd dat zij de rol van Prinses Margaret overneemt van Helena Bonham Carter.

Het vierde seizoen met Olivia Colman op de troon zal later dit jaar te zien zijn op Netflix. De makers van The Crown hebben geluk gehad dat ze vlak voor de coronacrises de opnames konden afronden.

The Crown (2016– )
8.7
'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Crown' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Crown (2016– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten