Lesley Manville vervangt Helena Bonham Carter in slotseizoen 'The Crown'

Lesley Manville vervangt Helena Bonham Carter in slotseizoen 'The Crown'
2 juli 2020 om 11:16

In het vijfde en tevens laatste seizoen van The Crown (2016– ) voegt de Oscargenomineerde actrice Lesley Manville zich bij de cast. Ze kruipt in de huid van Princess Margaret en neemt daarbij de rol over van Helena Bonham Carter.

Netflix kondigt zojuist het nieuws van de castwissel aan. Al eerder werd er gewisseld met het personage, in de eerste twee seizoenen werd Princess Margaret gespeeld door Vanessa Kirby. Carter nam het toen over voor seizoen 3 en het aankomende seizoen 4. The Crown vervangt om de zoveel tijd de belangrijkste personages omdat ze steeds verder in de tijd komen en de personages ouder worden. Manville mag daarom met haar 64 jaar de oudere jaren van de prinses vertolken.

Manville sleepte met haar optreden in Phantom Thread (2017) een Oscarnominatie binnen voor beste actrice in een bijrol. Daarnaast speelde ze in Maleficent 2 (2019) en speelt ze de hoofdrol in de BBC komedieserie Mum.

Naast Manville voegt ook goede vriendin Imelda Staunton zich bij de cast van seizoen 5 van The Crown. De actrice die over de hele wereld nog steeds wordt gezien als Dolores Umbridge uit Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007), vervangt Olivia Colman en kruipt in de huid van koningin Elizabeth II.

Britse producent Left Bank hoopt volgend jaar te kunnen beginnen met de opnames. Het duurt dus nog wel even voordat het slotseizoen te zien zal zijn. Ook moet eerst seizoen 4 nog uitkomen, naar alle waarschijnlijkheid in november of december van dit jaar. De opnames hiervan werden vlak voor de uitbraak van het coronavirus afgerond waardoor de serie geen grote vertraging oploopt.

The Crown (2016– )
8.7
'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Misbehaviour' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixThe Crown (2016– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten