Stemactrice 'Chicken Run' beschuldigt producenten van leeftijdsdiscriminatie

Stemactrice 'Chicken Run' beschuldigt producenten van leeftijdsdiscriminatie
10 juli 2020 om 16:54

Een van de stemacteurs van de tekenfilmhit Chicken Run (2000) beschuldigt de producenten van leeftijdsdiscriminatie. Zij zouden haar hebben laten vallen voor het langverwachte vervolg omdat ze te oud zou klinken.

Julia Sawalha, de actrice die de stem van Ginger insprak, schreef dat in een open brief die ze vervolgens op social media publiceerde. Daarin stelt ze dat ze 'geschrokken' en 'bedroefd' is nadat ze van haar agent moest horen dat ze niet gecast zou worden voor de vervolgfilm. Het vervolg op de hit Chicken Run werd onlangs aangekondigd door Netflix.

De reden die ze gaven is dat mijn stem nu 'te oud' zou klinken.

In plaats daarvan zouden de producenten op zoek zijn naar een jongere actrice om de stem in te spreken. De 51-jarige actrice was 30 toen de eerste film uitkwam.

Meestal krijgt een actrice in deze omstandigheden de kans om een stemtest te doen om geschiktheid van toonhoogte en toon te bepalen. Ik kreeg deze kans echter niet.

Sawalha laat weten daarom een eigen stemtest te hebben opgenomen. Daarover zegt ze dat een lid van het productieteam het ermee eens was dat haar stem niet ouder klonk. Desondanks wordt er wel gezocht naar iemand anders om de stem van Ginger in te spreken.

Hetzelfde is aan de hand voor Mel Gibson. Hij sprak tijdens de eerste film de stem in van Rocky, zijn stem werd ook te oud bevonden.

De productie van het vervolg op Chicken Run gaat in 2021 van start. De regie is in handen van Sam Fell. Het verhaal zal verdergaan waar het in het eerst deel is gebleven: met de kippen op een eiland samen met Molly, de dochter van Ginger en Rocky. Als een nieuwe dreiging hun kant op lijkt te komen wordt Ginger gedwongen om de kippen weer in actie te laten komen.

Chicken Run 2 (2020)
Na de zenuwslopende ontsnapping uit de boerderij, heeft Ginger eindelijk haar droom gevonden - een vredig eilandheiligdom voor de hele kudde, ver van de gevaren van de menselijke wereld.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still Chicken Run (2000) via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Netflix FilmsChicken Run 2 (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten