Eerste beelden onthuld van Nederlandse dramaserie over de Bijlmerramp

Eerste beelden onthuld van Nederlandse dramaserie over de Bijlmerramp

Een gloednieuwe Nederlandse dramaserie start volgende maand op NPO 1: Rampvlucht (2022– ), over de heftige Bijlmerramp in 1992 in het Amsterdamse Bijlmermeer waarbij ten minste 43 mensen om het leven kwamen. Vandaag maakt KRO NCRV de hoofdrolspelers bekend en deelt de omroep tevens de eerste beelden.

Joy Delima uit Dirty Lines

Dierenarts Asha Willems, waar verder nog geen details over bekend zijn, wordt gespeeld door Joy Delima. De actrice leerden we onlangs kennen door haar hoofdrol in de Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines (2022– ). Ze zet haar samenwerking met de streamingdienst daarnaast voort met tevens een hoofdrol in Happy Ending (2023), een nieuwe Nederlandse film. Op Instagram schrijft ze enthousiast over de bekendmaking van haar rol in Rampvlucht.

Afgelopen winter hebben we dit ongelooflijk belangrijke project genaamd Rampvlucht gedraaid en ik ben zo dankbaar dat ik dit verhaal mag vertellen.

Joy Delima
Joy Delima als Asha Willems in 'Rampvlucht', via KRO NCRV
Joy Delima als Asha Willems in 'Rampvlucht', via KRO NCRV

Thomas Höppener en Yorick van Wageningen

De twee andere hoofdrollen zijn voor 47 Ronin-acteur Yorick van Wageningen, die de rol van Volkskrant-journalist Pierre Heijboer op zich neemt, en voor Thomas Höppener, die we onder andere kennen van De Libi (2019). Hij speelt Trouw-journalist Vincent Dekker.

Thomas Höppener als Vincent Dekker in 'Rampvlucht', via KRO NCRV
Thomas Höppener als Vincent Dekker in 'Rampvlucht', via KRO NCRV
Yorick van Wageningen als Pierre Heijboer in 'Rampvlucht', via KRO NCRV
Yorick van Wageningen als Pierre Heijboer in 'Rampvlucht', via KRO NCRV

KRO NCRV legt uit dat deze drie personages "samen op zoek gaan naar antwoorden op vragen over de oorzaak van een de meest mysterieuze vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp." De drie figuren belanden vervolgens in een gevecht met de luchtvaartwereld, de geheime diensten en de overheid. Een gevecht dat maar liefst zes jaar duurde. De omroep benadrukt dat de serie "een gedramatiseerde interpretatie van de werkelijkheid is".

Rampvlucht vanaf eind september op NPO 1

De vijfdelige dramaserie start donderdag 29 september om 21:30 uur op NPO 1. Dagelijks is een nieuwe aflevering te zien, met de slotaflevering die wordt uitgezonden op 4 oktober, precies 30 jaar na de Bijlmerramp. De afleveringen zijn vanaf 29 september tevens vooruit te kijken via NPO Plus.

Rampvlucht (2022– )
De dramaserie 'Rampvlucht' is een gedramatiseerde interpretatie van de werkelijkheid en is een vijfdelige complotthriller waarin een dierenarts uit de Bijlmer en twee journalisten op zoek gaan naar de waarheid rondom alle mysterieuze gebeurtenissen van de vliegtuigramp.
Beeld: Still 'Rampvlucht' via KRO NCRV
Tekst: KRO NCRV

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Televisie NPO PlusRampvlucht (2022– )

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws