Recensie 'Bullet Train'

Hoge snelheden, snelle grappen en harde actie

Recensie 'Bullet Train'

Na een klein rolletje in The Lost City (2022) is Brad Pitt weer terug in een volwaardige rol in de film Bullet Train (2022) van regisseur David Leitch (Deadpool 2), gebaseerd op het boek van Kōtarō Isaka. In een zogenaamde kogeltrein die met hoge snelheden door Japan vliegt, speelt zich veel meer af dan we op het eerste gezicht vermoeden. De trein gaat in ieder geval snel genoeg, maar kan de film dit ook bijhouden?

Te mooi om waar te zijn

Huurmoordenaar Ladybug (Pitt) krijgt een ogenschijnlijk simpele opdracht om in een Japanse kogeltrein een koffer te stelen en daar het volgende station mee uit te stappen. Alles lijkt voorspoedig te verlopen, totdat Ladybug erachter komt dat hij niet de enige huurmoordenaar is die aan boord van de trein is gestuurd met een opdracht. Per coupe lijkt er een nieuwe verrassing op hem te wachten. Een grote diversheid aan huurmoordenaars zal de revue passeren. Het is de vraag hoeveel de laatste halte van de trein halen.

Humor is de motor

Bullet Train maakt een avondje bioscoop weer tot een feestje. Naast spetterende actiescenes in kleurrijke neonlichten van het moderne Japan krijgen de acteurs alle kans om te schitteren in een film die zich eigenlijk zo goed als helemaal op één locatie afspeelt. En los van al het spektakel schitteren de acteurs vooral in de conversaties die hun karakters met elkaar hebben. Brad Pitt geeft zijn karakter een oprechte verbazing mee over alles, terwijl hij als herboren persoon duidelijk vergeet in welke branche hij werkt. Tangerine en Lemon (Aaron Taylor-Johnson en Brian Tyree Henry) maken een heerlijk duo, terwijl Prince (Joey King), haar ouders hadden op een jongen gehoopt, alles naar haar hand zet. Verder zit de film vol met cameos van grote namen. Als het dan zelfs regisseur Leitch nog lukt om een flesje water een storyline te geven, is het feest compleet.

Kleurrijke scènes

Director of photography Jonathan Sela weet in elke coupe te verrassen met nieuwe scènes vol van kleur en speelt af en toe met de camerapositie. Ondanks dat we alleen in een trein zitten, krijgen we een mooi beeld van Japan en haar gebruiken. Het script van Zak Olkewicz en Kōtarō Isaka loopt lekker en is goed geschreven. De actie en humor die elkaar afwisselen in hoog tempo maken dat de film een bioscoop-rit is om vol van te genieten. Toch lukt het niet helemaal dit perfecte tempo vast te houden. Aan het einde wil Leitch net even iets te veel en wordt de film wel heel snel te druk en overdreven.

Al met al is Bullet Train een rit die je niet snel zal vergeten. Een goede reden om aan het einde van de vakantie de verkoeling van de bioscoop op te zoeken. De combinatie van humor en actie werkt perfect. Spetterende actiescènes en heerlijke conversaties volgen elkaar in goed tempo op. Het lukt de cast om op één enkele locatie de aandacht vast te houden en je volledig met de karakters te laten meeleven. En Brad Pitt springt daar nog eens bovenuit.

4 / 5

Bullet Train is nu te zien op:

Pathé Thuis Netflix

Trailer 'Bullet Train'

Beeld: Still 'Bullet Train' via Filmdepot / CTMG

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop Films RecensiesBullet Train (2022)

Meer recensies

Meer recensies

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws