Netflix-films 'Klaus' en 'J'ai perdu mon corps' winnen bij Annie Awards

Netflix-films 'Klaus' en 'J'ai perdu mon corps' winnen bij Annie Awards
27 januari 2020 om 14:15

Netflix is nog onervaren op het gebied van animatie, maar was zaterdagavond wel de grote winnaar bij ASIFA-Hollywood's 47e jaarlijkse Annie Awards. De film Klaus (2019) won er de prijs voor Best Feature en J'ai perdu mon corps (2019) won de prijs voor Best Indie Feature. Beide films komen uit de stal van Netflix.

Klaus, het verhaal van de Kerstman van Sergio Pablos en de eerste originele animatiefilm van Netflix, kwam zaterdag als grote winnaar uit de bus in een nacht vol met verrassingen. De film won maar liefst zeven Annies, waaronder voor best animated feature, direction, editing, production design, character design, character animation en storyboarding.

Klaus (2019)
8.2
Wanneer Jesper zichzelf onderscheidt als de slechtste leerling-postbode aan de academie, wordt hij gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde plaatselijke bewoners nauwelijks een woord met elkaar wisselen, laat staan brieven.

J'ai perdu mon corps, de andere film van Netflix, won drie prijzen: best independent animated feature, writing en music.

J'ai perdu mon corps (2019)
7.6
De afgehakte hand van een jongen ontsnapt uit een mortuarium in Parijs om zijn lichaam terug te vinden. Terwijl de hand door de stad zwerft, haalt hij herinneringen op uit zijn leven met de jongen, met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met Gabrielle.

Zowel Klaus als I Lost My Body zijn genomineerd voor de Oscar voor beste animatiefilm, naast Toy Story 4 (2019), Missing Link (2019) en How to Train Your Dragon 3 (2019). De laatste drie films hebben zaterdagavond allemaal geen prijs gewonnen.

Klaus is al op Netflix te zien, J'ai perdu mon corps zal zeer waarschijnlijk later dit jaar op het platform verschijnen.

Beeld: Still uit de film 'Klausy' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand NetflixJ'ai perdu mon corps (2019)Klaus (2019)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws