Films op tv: Alle filmtips voor komende week (week 5)

Door de redactie uitgelichte films op tv

Films op tv: Alle filmtips voor komende week (week 5)
27 januari 2020 om 11:23

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is nog makkelijker wordt. Deze week worden er veel juweeltjes uitgezonden.

Uitgelichte films week 5

Catch Me If You Can is een film uit 2002 van Steven Spielberg. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door Jeff Nathanson naar het autobiografische boek van Frank Abagnale jr. Zowel de muziek geschreven door John Williams als acteur Christopher Walken werden voor de film genomineerd voor een Oscar.

12 Years a Slave is een Amerikaanse historische dramafilm geregisseerd door Steve McQueen en gebaseerd op de autobiografie Twelve Years a Slave van Solomon Northup. De film won in 2014 een Oscar voor Beste Film.

Super 8 is een Amerikaanse sciencefictionfilm die werd geschreven, geregisseerd en geproduceerd door J.J. Abrams. Steven Spielberg en Bryan Burk werkten mee als producenten.

Big is een Amerikaanse komedie. Zowel het scenario van Gary Ross en Anne Spielberg als hoofdrolspeler Tom Hanks werden genomineerd voor een Oscar.

The Usual Suspects is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1995 geschreven door Christopher McQuarrie en geregisseerd door Bryan Singer. McQuarrie won een Oscar voor het scenario en Kevin Spacey kreeg de Oscar voor de beste mannelijke bijrol.

Ferris Bueller's Day Off is een Amerikaanse komische film uit 1986 van regisseur John Hughes. Hoofdrolspeler Matthew Broderick won een nominatie voor een Golden Globe voor zijn rol als Ferris Bueller.

Taken is een Franse, Engelstalige actiethriller uit 2008 onder regie van Pierre Morel. De film gaat over internationale vrouwenhandel, een verhaal geschreven door Luc Besson en Robert Mark Kamen. Taken werd genomineerd voor de Saturn Award voor beste internationale film.

Elke dag vind je via de volgende link het complete overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Televisie

Lees ook: Anthony Byrne bevestigt preproductie seizoen 6 'Peaky Blinders'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten