Anthony Byrne bevestigt preproductie seizoen 6 'Peaky Blinders'

Anthony Byrne bevestigt preproductie seizoen 6 'Peaky Blinders'
27 januari 2020 om 08:39

De regisseur van Peaky Blinders (2013– ), Anthony Byrne, heeft bevestigd dat het zesde seizoen van het populaire BBC-drama momenteel in preproductie is.

Bij het delen van een foto van het productiescript – waaruit ook blijkt dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Black Day zal heten – schreef Byrne op Instagram: "We zitten in preproductie voor seizoen 6. Binnenkort meer. By Order of…"

Byrne was ook de regisseur voor seizoen vijf en zal nu de eerste regisseur zijn die terugkeert om een tweede seizoen te gaan regisseren.

In augustus 2019, vertelde hij nog aan GQ (Gentlemen's Quarterly): "Ik lees de scripts op dit moment die Steven aan het schrijven is. Begin november zal ik echt gaan beginnen aan het zesde seizoen. En dan is het plan om volgend jaar [2020] te beginnen met filmen." Byrne gaf ook een tipje van de sluier over de richting van het volgende seizoen:

[Tommy] moet geduld hebben. Hij moet geduld en kalmte tonen, als andere mensen willen reageren. Hij vecht tegen zijn eigen instincten en gedrag. Dat is het gevaarlijkste. Hij wil Mosley gewoon vermoorden, maar hij weet dat hij dat niet kan. Hij moet op een andere manier tegen hem vechten. Mosley brengt het ergste in Tommy Shelby naar boven. Ik denk dat het vooral dat is waarom het script van Steven Knight zo geraffineerd is. Om het tegen Mosley op te nemen, moet Tommy uiteindelijk zelf vechten.

Peaky Blinders keerde afgelopen september terug voor het vijfde seizoen. Tommy Shelby (Cillian Murphy) ging de wereld van de politiek in om zijn zwaarste vijand tot nu toe onder ogen te zien: de extreemrechtse fascist Oswald Mosely (Sam Claflin).

Peaky Blinders (2013– )
8.8
'Peaky Blinders' speelt zich af in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog, in 1919. Tommy Shelby (Cillian Murphy) leidt er de beruchte bende the Peaky Blinders en wilt er de maatschappelijke ladder beklimmen.

Er is nog geen releasedatum bekend voor het nieuwe seizoen, maar het ziet ernaar uit dat het proces tot nu toe allemaal volgens planning verloopt, met Production Week die ook meldt dat ze op 11 februari in Schotland en Liverpool zullen gaan starten met filmen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still uit de serie 'Peaky Blinders' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

SeriesPeaky Blinders (2013– )

Lees ook: Mick Jagger te zien in trailer 'The Burnt Orange Heresy'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten