Ridley Scotts 'Blade Runner 2099' gaat naar Amazon Prime Video

Ridley Scotts 'Blade Runner 2099' gaat naar Amazon Prime Video

Blade Runner 2099, de nieuwe live-actionserie van producent Ridley Scott, zal te zien zijn op Amazon Prime Video, zo maakt de streamingdienst zelf bekend. De serie is een vervolg op Blade Runner 2049 (2017), dat op zijn beurt een sequel was van sci-fi-klassieker Blade Runner (1982).

'Een van de grootste sciencefictionfilms aller tijden'

Scott regisseerde de originele actiefilm uit 1982. De vervolgfilm, die in 2017 verscheen, werd geregisseerd door Denis Villeneuve. Voor het nieuwe project is de Blade Runner-wereld nu weer terug bij Scott. Het scenario van de 2099-serie werd geschreven door Silka Luisa (Shining Girls (2022)). Zij werkt ook mee als uitvoerend producent. Ze zijn bij Amazon Studios erg blij met het nieuwe project.

De originele Blade Runner wordt beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke sciencefictionfilms aller tijden, en we zijn verheugd om Blade Runner 2099 te introduceren aan onze wereldwijde Prime Video-klanten.

Naam Auteur

Klassieke sci-fi

De originele Blade Runner is een bewerking van de roman Do Androids Dream of Electric Sheep van schrijver Philip K. Dick. Het verhaal speelt zich af in een dystopisch Los Angeles in de toekomst en gaat over een soort androïden (die amper van mensen te onderscheiden zijn) die aan het werk worden gezet in ruimtekoloniën.

Sterrencast

De hoofdrollen in die film werden gespeeld door Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young en Edward James Olmos. In de vervolgfilm uit 2017 wordt de hoofdrol gespeeld door Ryan Gosling, en ook Ana de Armas, Dave Bautista en Jared Leto waren van de partij. Beide films hadden dus een cast vol sterren, en dat zorgt ervoor dat de verwachtingen voor de cast van deze vervolgserie dan ook hoog zijn. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen gaan spelen in Blade Runner 2099.

Nog geen releasedatum bekend

De productie van de serie is in handen van Scott, Michael Green (de schrijver van Blade Runner 2049), Ben Roberts en Cynthia Yorkin. Blade Runner 2099 zal verschijnen op Amazon Prime Video. Wanneer er meer details over de serie bekendgemaakt worden, zoals een releasedatum of trailer, lees je dat natuurlijk bij ons. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video vind je hier.

Beeld: Still 'Blade Runner 2049' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Amazon Prime VideoBlade Runner 2099

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws