Evan Peters over 'Dahmer'-rol: 'Eén van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen'

Evan Peters over 'Dahmer'-rol: 'Eén van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen'

Bijna iedereen heeft het erover: Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022) op Netflix. De hoofdrol in de veelbesproken serie over Jeffrey Dahmer is voor Evan Peters. De Emmy-winnende acteur vertelt hoe moeilijk het was om zich in te leven in de seriemoordenaar.

'Ik was bang voor de dingen die Dahmer deed'

Tegenover Netflix zelf vertelt Peters wat zijn eigen beeld over de beruchte seriemoordenaar was; pas toen hij de rol kreeg, begon hij zich echt in te lezen in de man en zijn gruwelijke daden. Hij dook in de biografieën van Dahmer en schrok van wat hij las.

Ik was erg bang voor alle dingen die Dahmer deed, en daarin duiken en me proberen in te zetten voor [het spelen van dit personage] was absoluut een van de moeilijkste dingen die ik ooit in mijn leven heb moeten doen, omdat ik wilde dat het heel authentiek zou zijn.

Evan Peters
Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)
8.0
Kijk op Netflix • De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar.

Naast dat Peters de trekjes van Dahmer zo goed mogelijk na wilde doen, vindt de acteur het ook belangrijk dat het verhaal met respect voor de nabestaanden wordt verteld.

Het was zo verbijsterend dat het allemaal echt gebeurde. Het voelde belangrijk om met respect voor de slachtoffers en de families van de slachtoffers te proberen het verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen.

Geen tweede seizoen van Dahmer

Omdat Dahmer een miniserie is, zal er geen tweede seizoen komen. Wel brengt Dahmer-maker Ryan Murphy heel binnenkort al zijn nieuwste, waargebeurde thrillerserie uit op Netflix: The Watcher (2022– ), over een koppel dat naar een nieuwe woning verhuist en daar onheilspellende brieven ontvangt van iemand die zichzelf "The Watcher" noemt.

The Watcher (2022– )
6.5
Kijk op Netflix • Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een echtpaar dat in 2014 een Nederlands koloniaal huis uit 1905 koopt voor bijna 1,4 miljoen dollar.
Beeld: Still 'Dahmer' via Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand NetflixDahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws