Netflix-abonnees zwaar teleurgesteld door telkens weer zwakke Originals

Netflix-abonnees zwaar teleurgesteld door telkens weer zwakke Originals

Netflix heeft herhaaldelijk verklaard op zoek te zijn naar een franchise die de concurrentiestrijd met grote spelers als Marvel, Star Wars en Harry Potter kunnen aangaan. De streamingdienst investeert honderden miljoenen dollars in de ene na de andere film die aangekondigd wordt als veelbelovend, maar de echte juweeltjes zijn nog steeds niet gevonden. Fans zijn het vertrouwen inmiddels kwijt.

Films van meer dan $100 miljoen

Netflix doet hard zijn best en weet de grootste sterren voor zijn films te strikken, maar keer op keer zijn critici er ondubbelzinnig over. De films worden omschreven als oninspirerend, teleurstellend en vergetelijk. Over de afgelopen jaren dacht de streamingdienst ten minste 5 knallers te pakken te hebben. Hoewel fans nog redelijk over de films te spreken zijn, doen de films de concurrentie weinig en lijkt er geen veelbelovende franchise in te zitten. In elk van deze films werd meer dan $100 miljoen geïnvesteerd. Het gaat om Red Notice (2021), 6 Underground (2019), The Gray Man (2022), Bright (2017) en Day Shift (2022).

Steeds weer middelmatig

Inmiddels beginnen critici zich achter de oren te krabben. "Hoe kan het toch dat Netflix met zoveel geld en zulke grote sterren toch herhaaldelijk middelmatige films aflevert?". Hoewel het nog geen verloren zaak lijkt te zijn, zijn er toch behoorlijk wat fans die deze trend ook beginnen te herkennen en dreigen over te stappen naar andere streamingdiensten.

Binnenkort te verschijnen blockbusters

Eerder dit jaar kondigde Netflix aan minder te investeren in kleine projecten en nog meer dan voorheen te gaan voor wat zij hopen blockbusters te zullen zijn. Abonnees houden hun hart vast en toch zet de streamingdienst door. De komende periode proberen ze het nog eens met onder andere Heart of Stone (2023), Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) en Enola Holmes 2 (2022).

Beeld: Still 'Day Shift' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws