Genoten van 'Die Kaiserin'? Bekijk dan ook deze 5 kostuumdrama's op Netflix

Genoten van 'Die Kaiserin'? Bekijk dan ook deze 5 kostuumdrama's op Netflix

Heb jij ook zo genoten van de romantische kostuumserie Die Kaiserin (2022– ) op Netflix en ben je nu op zoek naar vergelijkbare series? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 vergelijkbare kostuumdrama's die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van Die Kaiserin.

Andere handige pagina's:

5 De Bende van Jan de Lichte

De Bende van Jan de Lichte (2020)
6.8
Kijk op Netflix • Historische dramaserie over hoe de beruchte Vlaamse struikrover Jan de Lichte een plaatselijke held werd tijdens de Oostenrijkse bezetting van België in de achttiende eeuw.

Als je zoekt naar een kostuumdrama dat ook een connectie heeft met Oostenrijk dan kun je terecht op Netflix voor De Bende van Jan de Lichte. De Belgische serie volgt de charismatische struikrover Jan de Lichte, die een plaatselijke held werd tijdens de Oostenrijkse bezetting van België in de achttiende eeuw.

4 Anne with an E

Anne with an E (2017–2019)
8.7
Kijk op Netflix • Het einde van de 19e eeuw. 'Anne with an E' vertelt over een jong weesmeisje dat na een gewelddadige jeugd in weeshuizen per ongeluk naar een oudere vrouw en haar oudere broer wordt gestuurd.

Gebaseerd op het boek Anne of Green Gables vertelt de serie het verhaal van het weesmeisje Anne (Amybeth McNulty), die getraumatiseerd door haar verleden nu op zoek is naar haar weg in de wereld van de jaren 1890. Als ze per ongeluk naar een oudere vrouw en haar broer wordt gestuurd op het Prince Edward eiland, transformeert het leven van Anne en het kleine stadje.

3 The Crown

The Crown (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • 'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Deze hitserie won al 21 Emmy's en is daarmee een van de beste kostuumdrama's op Netflix. We volgen dit keer geen keizerin, maar een koningin: Elizabeth II als een jonge pasgetrouwde die 's werelds beroemdste monarchie moet leiden, terwijl ze een relatie opbouwt met de legendarische Eerste Minister Sir Winston Churchill. Seizoen 5 verschijnt volgende maand op Netflix.

2 Alias Grace

Alias Grace (2017)
7.7
Kijk op Netflix • De serie 'Alias Grace' is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in 1843 en volgt de Ierse immigrante Grace Marks, die in Canada komt te werken voor de welgestelde Thomas Kinnear.

Alias Grace is een in Ierland geboren dienstmeisje dat in het midden van de jaren 1800 voor een familie in Ontario, Canada werkt. Wanneer haar werkgever en huishoudster worden vermoord, wordt ze veroordeeld, maar sommigen zijn niet overtuigd van haar betrokkenheid bij de moorden. Zelf herinnert ze zich niets meer van de moorden. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood, die enkele fictieve verhaallijnen toevoegde aan het waargebeurde verhaal.

1 La cocinera de Castamar

La cocinera de Castamar (2021)
7.4
Kijk op Netflix • In het Madrid van 1720 valt een getalenteerde kok op bij een weduwe van een hertog, net op het moment dat hij terugkeert in de aristocratische society.

Een getalenteerde kok valt op bij de weduwe van een hertog, net op het moment dat hij terugkeert in de aristocratische society. De serie speelt zich af in het Madrid van 1720 en is gebaseerd op het boek van Fernando J. Múñez.

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Die Kaiserin' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsDie Kaiserin (2022– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws