'The Crown' keert terug, vijfde seizoen vanaf november te zien op Netflix

'The Crown' keert terug, vijfde seizoen vanaf november te zien op Netflix

De Britse koninklijke familie domineerde de afgelopen tijd om uiteenlopende redenen het nieuws, en vandaag komt daar nóg een nieuwtje bij. Het nieuwe seizoen van The Crown (2016– ), de populaire serie over de monarchenfamilie, komt er namelijk aan! Vanaf begin november zullen de nieuwe afleveringen te zien zijn.

The Crown (2016– )
8.7
Kijk op Netflix • 'The Crown' is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw vorm hebben gegeven.

Dat het nieuwe seizoen in november zou komen, was al een tijdje duidelijk. Vanaf vandaag kun je ook precieze releasedatum in je agenda schrijven: 9 november. Seizoen 5 van The Crown zal zich afspelen in de jaren 90 en draaien om de scheiding van prins Charles en prinses Diana. Zij worden gespeeld door Dominic West en Elizabeth Debicki.

Daarnaast volgen we in de nieuwe afleveringen ook de relatie van koningin Elizabeth (Imelda Staunton) met de premier. Dat is in deze periode John Major, de man die de functie van 1990 tot 1997 vervulde en later werd opgevolgd door Tony Blair. Ook komen de viering van Elizabeths 40ste jaar op de troon, de brand in Windsor Castle en het BBC interview van Diana aan bod.

Naast Debicki, West en Staunton spelen ook Jonathan Pryce, Lesley Manville, Olivia Williams en Jonny Lee Miller grote rollen in het nieuwe seizoen. The Crown is bedacht door Peter Morgan en wordt geproduceerd door onder andere Stephen Daldry, Andy Harries en Philip Martin.

Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf 9 november te zien op Netflix. Ben je benieuwd naar welke films en series er de komende tijd nog meer verschijnen? Hier vind je ons volledige overzicht. En wil je graag weten wat Netflix vannacht nog meer allemaal aangekondigd heeft? Je kunt de hele TUDUM-uitzending hieronder terugkijken:

Beeld: Still 'The Crown' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sThe Crown (2016– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws