Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm krijgt releasedatum, eerste beelden onthuld

Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm krijgt releasedatum, eerste beelden onthuld

Oorlogsgeheimen-regisseur Dennis Bots verblijdt ons vandaag samen met Dutch FilmWorks met de eerste beelden van zijn aankomende WOII-film Grenzeloos verraad (2021). Ook is eindelijk bekend wanneer we het aangrijpende liefdesverhaal op het witte doek kunnen aanschouwen: volgend jaar april is het zover.

Der Fliegende Holländer

De Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg (Peter Nillesen), die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer', heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de oorlog. Het wordt hem echt te veel als zijn vrouw en dochter omkomen bij een bombardement; hij neemt een drastisch besluit.

Hij wordt naar Nederland overgeplaatst en besluit daar een Drentse boerenfamilie te helpen om onderduikers te verbergen. Oftewel, hoogverraad. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

Afbeelding via Dutch FilmWorks
Afbeelding via Dutch FilmWorks

Opnames na 3 jaar afgerond

De opnames van Grenzeloos Verraad startten al in 2019 maar liepen flinke vertraging op door het coronavirus. In totaal duurde het drie jaar voordat alles op camera stond. Pas deze week werden de opnames in Nederland en Duitsland afgerond.

Grenzeloos verraad (2021)
8.0
'Grenzeloos Verraad' vertelt het verhaal van de Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer'.

Grenzeloos Verraad verschijnt april 2023 in de bioscoop. Nog een ruim half jaar geduld dus. Tot die tijd kunnen we via Pathé Thuis genieten van oorlogsfilms als De slag om de Schelde (2020) en 1917 (2019).

Beeld: Still 'Grenzeloos Verraad' via Dutch FilmWorks
Tekst: Dutch FilmWorks

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsGrenzeloos verraad (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws