'Black Panther'-regisseur Ryan Coogler gooide bijna de handdoek in de ring na dood Chadwick Boseman

'Black Panther'-regisseur Ryan Coogler gooide bijna de handdoek in de ring na dood Chadwick Boseman

Vlak na het overlijden van acteur Chadwick Boseman staken Black Panther-regisseur Ryan Coogler en Marvel Studios de koppen bij elkaar om te beslissen hoe het verder zou gaan met de toekomst van de franchise. Het was voor Coogler een donkere periode in zijn leven. De dood van zijn vriend en collega leidde er bijna toe dat hij het filmmaken definitief vaarwel zei.

Toen Boseman ruim twee jaar geleden kwam te overlijden was de filmwereld in shock. De acteur die midden in het leven leek te staan, had maar weinigen over zijn toestand verteld. Al enige tijd leed hij aan darmkanker, maar had geen behoefte om dit bij het grote publiek bekend te maken. Regisseur Coogler was wel op de hoogte, maar het mocht de situatie niet verzachten.

Ik stond op het punt om weg te lopen van deze industrie. Ik wist niet of ik überhaupt nog een film kon maken, laat staan nog een Black Panther-film. Het deed me allemaal zoveel pijn.

Ryan Coogler

Coogler haalde zijn laatste gesprekken met Boseman terug en realiseerde zich dat het de juiste beslissing zou zijn om door te gaan met het vertellen van verhalen via film. Binnenkort komt dan toch het vervolg op Black Panther uit, Black Panther: Wakanda Forever (2022).

Ik overdacht de laatste gesprekken die we hadden tegen het einde van zijn leven en ik besloot dat het zinvoller was om door te gaan.

Ryan Coogler

Black Panther-producent Nate Moore voegt daaraan toe dat de film zelfs een enorme eer is voor de nalatenschap van zowel Boseman als T'Challa.

De film gaat over hoe je doorleeft terwijl je te maken hebt met een tragisch verlies. Alle personages, zowel oud als nieuw, hebben te maken met hoe verlies je acties kan beïnvloeden op manieren die emotioneel en verrassend zijn.

Nate Moore
Black Panther (2018)
7.3
Kijk op Disney+ • 'Black Panther' volgt het verhaal van T’Challa die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen.

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 9 november in de bioscoop te zien.

Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

CelebritiesBlack Panther (2018)Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws