Koreaanse serie 'Little Women' verwijderd van Netflix in Vietnam wegens aanstootgevende inhoud

Koreaanse serie 'Little Women' verwijderd van Netflix in Vietnam wegens aanstootgevende inhoud

Vanaf morgen is de nieuwe Koreaanse dramaserie Little Women (2022), losjes gebaseerd op het klassieke verhaal van Louisa May Alcott, te zien op Netflix. In Vietnam zal het echter wat moeilijker worden om de serie te volgen, want de autoriteiten hebben Netflix verzocht Little Women te verwijderen binnen het land.

Little Women gaat over drie zussen die zijn opgegroeid in de lagere klasse van de samenleving. Op bizarre wijze raakt hun leven verstrengeld met een van de rijkste en invloedrijkste families van de Zuid-Koreaanse eliteklasse. Volgens Vietnamese media hebben de autoriteiten vastgesteld dat het fictieve drama de Vietnamese geschiedenis verdraait, het land belastert en daarmee de Vietnamese omroepwetten schendt.

Still 'Little Women' via Netflix
Still 'Little Women' via Netflix

In de serie maakt het personage Won Ki Seon, een voormalig Vietnam-veteraan, een volgens de autoriteiten beledigende opmerking: "De Koreaanse soldaten vaagden 20 Vietcong soldaten in één keer weg. Éen soldaat doodde er handig 10. Koreaanse soldaten zijn de helden van de Vietnamese oorlog". Niet alleen de autoriteiten hadden hier iets over te zeggen, maar ook veel internetgebruikers uitten felle kritiek op de uitspraak. Ze reageren geschokt en vinden het veelal terecht dat Vietnam het zich aantrekt. "Zijn de dramaproducenten gek? Kunnen ze hun hersens eens gebruiken om na te denken? Deze serie is goed, maar de woede is compleet terecht", "die scène was zo slecht. Elk land zou het recht hebben om beledigd te zijn".

Little Women (2022)
7.9
Kijk op Netflix • Drie zussen met een hechte band die opgroeiden in armoede raken verwikkeld in een groot incident en nemen het op tegen de rijkste familie van het land.

In Nederland is de serie pas vanaf morgen te zien, maar in Zuid-Korea zijn ze al aan de laatste twee afleveringen toe. Deze worden dit weekend uitgezonden. Over het algemeen krijgt Little Women positieve reacties. Momenteel wordt de serie beoordeeld met een 8,1 door iets meer dan 1000 kijkers.

Little Women is vanaf morgen te zien op Netflix.

Beeld: Still 'Little Women' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixLittle Women (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws