'Dune'-auteurs kondigen nieuw project aan

'Dune'-auteurs kondigen nieuw project aan
27 juli 2020 om 15:04

Auteurs Kevin J. Anderson en Brian Herbert hebben een nieuwe graphic novel-trilogie aangekondigd. Dat deden ze tijdens een virtueel panel van de San Diego Comic-Con. De trilogie speelt zich af in hetzelfde universum als de boekenreeks van Dune, waarvan de eerste verfilming Dune (2020) dit najaar verschijnt.

De aankomende film van Denis Villeneuze was de reden voor het panelgesprek waarin de bedenkers van het Dune-universum vertelde over hun verdere plannen met de saga. De nieuwe trilogie zal zich eerder in de tijd afspelen, zo'n jaar voor de gebeurtenissen uit Dune, en gaat over het leven van Paul Atreidis op de oceaanplaneet van Caladan. Het plan is om het derde boek uit de trilogie zo te eindigen dat het direct overloopt in de het plot van het hoofdverhaal van Dune.

Dune (2020)
Bewerking van Frank Herberts sciencefictionroman. 'Dune' vertelt het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd.

Anderson vertelde ook dat ze al langer van plan waren om de Dune-serie uit te breiden, maar dat ze door de drukte rondom de verfilming geen tijd hadden. Het uiteindelijke idee voor deze trilogie kwam tijdens de opnames van de film, en nu die klaar zijn en er een release gepland staat kunnen ze er eindelijk de laatste hand aan leggen. Het is de bedoeling dat de trilogie zowel toegankelijk is voor nieuwe lezers, maar ook leuk voor hardcore fans:

We krijgen misschien wel heel veel nieuwe lezers, dus we wilden het niet meteen te heftig maken. We willen iets maken wat gemakkelijk leest maar ook vertrouwd is voor fans van de originele roman. En met het uitkomen van de film lijkt dit ons het juiste moment voor een nieuw verhaal.

De makers bespraken nog veel meer andere projecten en plannen rondom het Dune-universum. Het hele gesprek kun je hier terugkijken:

Het eerste deel van de nieuwe graphic novel trilogie zal in oktober verschijnen. De eerste verfilming van Dune is vanaf december in de bioscoop te zien.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Dune' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenDune (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten