Het Leiden International Film Festival gaat door

Het Leiden International Film Festival gaat door
29 juli 2020 om 09:22

Ook in Nederland is het afwachten welke festivals doorgaan en hoe. Het Leiden International Film Festival heeft bekend gemaakt dat hun vijftiende festivaleditie "gewoon" doorgaat, maar dan als editie 14,5. Naast dat er films in de Leidse bioscopen draaien, kan je dit jaar ook online films bezoeken.

Het filmfestival is in de loop der jaren uitgegroeid tot elf dagen met premières, veertigduizend bezoekers en internationale gasten. Die internationale gasten zullen dit jaar uiteraard minder aanwezig zijn en ook zullen er minder films draaien, maar dat compenseren ze door de online mogelijkheden. Al is er nog niet bekend wat die allemaal zullen zijn.

Dit jaar zullen de zalen uiteraard niet vol zitten, want er moet rekening gehouden worden met de richtlijnen van het RIVM. Online kan je gelukkig wel films kijken en daarmee biedt het festival dit jaar alsnog "alle voordelen die je van het LIFF mag verwachten (waanzinnig goede films!), en alle nadelen die je van een filmfestival mag verwachten (vaste starttijden voor elke film!)."

Omdat het festival minder gasten telt, maar ook de online toevoegingen kent stellen ze de vraag:

Een half festival, of […] juist een dubbel festival? Wij weten het ook nog niet precies. Cannes, het meest prestigieuze filmfestival ter wereld was dit jaar alleen online te bezoeken, dus we zijn in ieder geval twee keer zo goed als Cannes. No Half Measures!

"No Half Measures" is dan ook het thema van dit jaar. Het volledige programma wordt half oktober bekendgemaakt en het festival zal plaatsvinden van 29 oktober tot en met 8 november.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten