Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de Nederlandse oorlogsfilm De Oost (2020).

Uitgelichte films op tv week 46

Vandaag kijk je op Net 5 naar Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Het is Harry's (Daniel Radcliffe) derde jaar op Hogwarts, en moordenaar Sirius Black (Gary Oldman) is onsnapt uit de zwaarbewaakte Azkaban gevangenis. Voor de bescherming van de jonge tovenaar worden een aantal Dementors naar Hogwarts gestuurd die zorgen dat Harry zich alleen maar minder veilig voelt. De film werd genomineerd voor twee Oscars. De film is nu ook te zien op HBO Max en via Pathé Thuis.

Dinsdag schittert Tom Cruise in The Last Samurai (2003). Kapitein Woodrow Algren (Tom Cruise) en veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, komt in 1870 in Japan aan en het is aan hem om de soldaten van keizer Meiji te trainen.

Woensdag is Batman Returns (1992) te zien. Oswald Cobblepot (Danny DeVito) werd na zijn geboorte door zijn ouders in een mandje het water gegooid en groeide op tussen de pinguins in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzint hij nu een plan om de stad over te nemen en Batman (Michael Keaton) van moord te beschuldigen.

Donderdag kijk je naar de waargebeurde Oscarwinnaar Green Book (2018). Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) is een Afro-Amerikaanse pianist van wereldklasse, die op het punt staat een concerttournee te beginnen in het diepe Zuiden in 1962. Shirley heeft een chauffeur en bescherming nodig en rekruteert Tony Lip (Viggo Mortensen), een stoere uitsmijter uit een Italiaans-Amerikaanse buurt in de Bronx. Ondanks hun verschillen ontwikkelen de twee mannen al snel een onverwachte band terwijl ze racisme en gevaar trotseren in een tijdperk van segregatie.

Green Book (2018)
8.2
Kijk op Netflix • Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip.

Vrijdag kijk je naar de mysterieuze dramafilm Changeling (2008). Alleenstaande moeder Christine Collins (Angelina Jolie) komt terug van haar werk en ontdekt dat haar 9-jarige zoontje Walter (Gattlin Griffith) is verdwenen. Ze belt de politie om een zoektocht te starten. Vijf maanden later wordt in Illinois een jongen gevonden die aan de beschrijving voldoet en zegt dat hij haar zoon is. Toch houdt Christine vol dat hij niet haar zoon is.

Zaterdag is het de beurt aan de Nederlandse oorlogsfilm De Oost (2020), die zich afspeelt tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946. De jonge Nederlandse soldaat Johan (Oorlogswinter-ster Martijn Lakemeier) wordt samen met honderdduizend anderen uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Hij raakt in de ban van Westerling (Marwan Kenzari), een charismatische legerkapitein. Wanneer de oorlog escaleert en Westerling de bevolking steeds harder aanpakt, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager. Ook staat zijn vriendschap met collegasoldaat en vriend Mattias (Jonas Smulders) op het spel.

RTL7 sluit de week af met misdaadthriller The Bank Job (2008). De zaken gaan slecht voor Terry Leather, een Londense autohandelaar, getrouwd en met kinderen. Martine, een voormalig model met een zwak voor hem, brengt hem haar plan: het alarm van een bank is uitgeschakeld voor een paar weken, dus laten we een tunnel maken in de kluis. Hij stelt een team samen, zich niet realiserend dat zij een ander doel voor ogen heeft…

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'De Oost' via Prime Video

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws