Ron Howard vertelt over zijn twijfels om samen te werken met zijn eigen moeder voor 'Apollo 13'

Ron Howard vertelt over zijn twijfels om samen te werken met zijn eigen moeder voor 'Apollo 13'
29 juli 2020 om 10:57

Ron Howard kijkt terug op Apollo 13 (1995) nu de film 25 jaar oud is. Hij castte daarin zijn eigen moeder, Jean Speegle Howard, als de moeder van het hoofdpersonage Jim Lovell (Tom Hanks). Dat hij haar de rol gaf, was te danken aan zijn vader.

Tijdens een recente videochat met ET vertelde Howard:

Ik ben zo blij dat mijn vader me onder druk zette. Ik dacht niet dat mijn moeder oud genoeg was om het te doen, en ik was eerlijk gezegd ook heel nerveus omdat ik wist wat voor cruciale rol het was. Maar ze heeft het echt geweldig gedaan.

Howards moeder was een actrice, maar koos ervoor om te stoppen en haar aandacht te richten op het opvoeden van haar kinderen. Toen die ouder waren, pakte ze het acteren weer op. Dankzij haar performance is "Als het ze zou lukken om een wasmachine te laten vliegen, dan zou Jimmy hem kunnen landen" een van de iconische citaten uit de film.

Zijn plan om de eerste filmmaker te zijn die een film op de maan maakt, heeft hij 25 jaar na Apollo 13 wel laten varen. Hoewel Howard het zelf niet meer zo ziet zitten en teveel heeft opgebouwd om dergelijke risico's te nemen, kijkt hij nog wel steeds uit naar het moment dat iemand anders het gaat proberen.

Apollo 13 (1995)
7.6
Apollo 13 vertelt het waargebeurde verhaal van de 13e Apollo missie, op weg naar de maan. Op 11 april 1970 vertrekt de Apollo 13 naar de maan onder leiding van Jim Lovel.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Apollo 13' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsApollo 13 (1995)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten