Nieuw op Netflix: De verwoestende effecten van social media in 'The Hater'

Nieuw op Netflix: De verwoestende effecten van social media in 'The Hater'
29 juli 2020 om 11:33

Met zijn nieuwe film The Hater (2020) onderzoekt regisseur Jan Komasa de ethische grenzen die mensen overschrijden op social media en de politieke impact die dat heeft. Het verhaal speelt in dezelfde wereld als zijn eerdere film Suicide Room (2011), maar het is geen direct vervolg en hij kan dus prima los gekeken worden.

Hoofdpersonage Tomek is een rechtenstudent die probeert om de aandacht van Gabi te trekken en een positieve indruk te maken op zijn ouders. Daarom neemt hij een baan aan bij een marketingbedrijf, maar de wereld waar hij dan in terechtkomt is corrupt tot op het bot. Hij blijkt zelf zeer bedreven in het spelen van de spelletjes die daarbij komen kijken en dat loopt uiteraard uit de hand.

Bekijk hieronder de trailer:

De film werd goed ontvangen en won op het Tribeca Film Festival de prijs voor Best International Narrative Feature. Ook Komasa's film Corpus Christi (2019), die later dit jaar wel in de bioscoop te zien is, oogstte lof en werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Wil je dus je kennis van Poolse films wat uitbreiden, dan is The Hater waarschijnlijk een goede eerste stap.

The Hater is nu te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen kun je hier terecht.

The Hater (2020)
7.1
'Hater' ('Hejter') gaat over een maatschappij die moeite heeft met zijn communistische verleden en het Europese heden.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Hater' via TMDb

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Hater (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten