Nieuwe documentaire Werner Herzog gaat direct naar Apple TV+

Nieuwe documentaire Werner Herzog gaat direct naar Apple TV+
29 juli 2020 om 14:43

De volgende documentaire van Werner Herzog gaat rechtstreeks naar Apple TV+. Dat heeft Apple eerder deze week bekend gemaakt. In de documentaire Fireball onderzoekt Herzog welke invloed sterren en meteorieten hebben gehad op de mythologie, en hoe de nieuwsgierigheid van de mensheid naar andere rijken en werelden zich ontwikkeld heeft.

Fireball
Een documentaire over meteoren en kometen en hun invloed op oude religies en andere culturele en fysieke invloeden die ze op aarde hebben gehad.

Fireball is de derde samenwerking tussen Herzog en geowetenschapper Clive Oppenheimer, waarmee hij de film samen regiseert. Oppenheimer is hoogleraar vulkanologie aan de Universiteit van Cambridge en verscheen in Herzogs Oscar-genomineerde filmdocumentaire Encounters at the End of the World (2007) en de Emmy-genomineerde documentaire Into the Inferno (2016) voor Netflix.

In die laatste film volgen we het duo, dat samen over de wereld reist om verschillende vulkanen te verkennen. Ondertussen proberen ze verbanden te leggen tussen natuurverschijnselen en de ontwikkeling van de mensheid, net zoals ze in Fireball zullen doen. Herzog is erg blij met Oppenheimer in zijn team:

Hij is een groot wetenschapper en hij weet dat prachtig over te brengen voor de camera. Ik heb veel aan hem te danken.

Fireball is de vierde film in twee jaar van de regisseur. Hij kon hem net op tijd afmaken, voordat de pandemie internationale reizen onmogelijk maakte. "We hadden geluk," zei Herzog daar later over. Tijdens de lockdown had het team tijd genoeg voor de montage. Er is nog geen releasedatum voor de documentaire bekend gemaakt.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Profile Werner Herzog via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Apple TV+Fireball

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten