Harrison Ford wordt digitaal jonger gemaakt in 'Indiana Jones 5'

Harrison Ford wordt digitaal jonger gemaakt in 'Indiana Jones 5'

"Het zijn niet de jaren, het zijn de kilometers," kreunde Harrison Ford als Indiana Jones in Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981). Vier decennia later zijn er al heel wat jaren en kilometers verstreken voor de 80-jarige Ford. Nog één keer zal de acteur de rol van Indiana Jones op zich nemen in Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023). Plottwist: hij verschijnt als 40-jarige archeoloog in de langverwachte film.

De goede oude tijd

Voor de vijfde Indiana Jones-film heeft regisseur James Mangold (die de leiding van de franchise over heeft genomen van Steven Spielberg) een scène bedacht waarin de kijkers Ford in zijn goede oude tijd kunnen ervaren. Volgens een nieuwe uitgave van Empire zal de film zich afspelen in 1944, ongeveer acht jaar na de gebeurtenissen in Raiders of the Last Ark. Er zullen oude beelden van Ford gebruikt worden wanneer hij het opneemt tegen nazi's in een kasteel. Ook zal de originele jas van de acteur te zien zijn in Indiana Jones 5.

Afbeelding via Empire Magazine
Afbeelding via Empire Magazine

Speciale technologie

Middels een speciale technologie lijkt Ford een stuk jonger in de film dan hij daadwerkelijk is. Ondanks dat deze technologie niet goed heeft gewerkt voor andere films, waaronder voor Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), staat Ford erop dat Indiana Jones 5 met succes een retro Indy neerzet.

Voor de eerste keer geloof ik in de technologie. Het is een beetje griezelig. Ik denk dat ik niet eens wil weten hoe het werkt, maar het werkt.

Harrison Ford

Volgend jaar zomer

Indiana Jones 5 verschijnt een volle 15 jaar na Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), die veel fans en critici als een teleurstelling beschouwen. Eerder vertelde Ford's co-ster, Mads Mikkelsen, aan The Hollywood Reporter dat Indiana Jones 5 teruggaat naar de eerste en tweede film en het originele gevoel naar boven brengt.

Indiana Jones 5 is vanaf 28 juli 2023 in de bioscoop te zien.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
In 1969 leidt de Amerikaanse archeoloog en avonturier Indiana Jones zijn leven tegen de achtergrond van de ruimtewedloop.
Beeld: Still 'Indiana Jones 5' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopIndiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws