Helena Bonham Carter verdedigt J.K. Rowling en Johnny Depp: 'Ik haat de cancelcultuur'

Helena Bonham Carter verdedigt J.K. Rowling en Johnny Depp: 'Ik haat de cancelcultuur'

Moet iemands werk worden afgerekend op zijn of haar persoonlijke leven? Harry Potter-ster Helena Bonham Carter doet haar duit in het zakje en geeft haar ongezouten mening tijdens een interview met The Times: "Er is een soort heksenjacht en een gebrek aan begrip".

'Je kunt mensen niet verbieden'

Tijdens het interview vertelt Carter dat ze het niet eens is met de harde afrekening van sterren door fouten in hun persoonlijke leven. Ze verwijst hier vooral naar J.K. Rowling die veelal controversiële uitspraken doet op Twitter en naar Johnny Depp, haar collega en de peetvader van haar kinderen met Tim Burton.

Verbied je een genie om zijn seksuele praktijken? Er zouden miljoenen mensen zijn die je zou diskwalificeren als je goed genoeg naar hun persoonlijke leven keek. Je kunt mensen niet verbieden. Ik haat de cancelcultuur. Het is nogal hysterisch geworden en er is een soort heksenjacht en een gebrek aan begrip.

Helena Bonham Carter

Wanneer haar wordt gevraagd of er een weg terug is voor zulke sterren, reageert Carter: "Ik denk niet dat dat geldt voor iemand als Kevin Spacey. En Johnny heeft het zeker meegemaakt". Volgens haar is de Pirates of the Caribbean-ster "volledig in het gelijk is gesteld" na zijn geruchtmakende rechtszaak waarbij ex-vrouw Amber Heard betrokken was. Bonham Carter voegt eraan toe: "Ik denk dat het nu goed met hem gaat. Helemaal in orde".

Nu te zien in Enola Holmes 2 op Netflix

Carter werkte veel samen met Rowling voor haar rol als Bellatrix Lestrange in de Harry Potter-reeks. De actrice schitterde naast Depp in Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) en Alice in Wonderland (2010). Carter is net klaar met de opnames van One Life, waarin ze naast Anthony Hopkins speelt, en is nu te zien op Netflix in Enola Holmes 2 (2022).

Enola Holmes 2 (2022)
6.7
Kijk op Netflix • Enola Holmes neemt haar eerste zaak als detective aan, maar om het mysterie van een vermist meisje te ontrafelen, heeft ze hulp nodig van vrienden en van broer Sherlock.
Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws