'Wednesday' verbreekt Netflix-record en stoot 'Stranger Things' seizoen 4 van de troon

'Wednesday' verbreekt Netflix-record en stoot 'Stranger Things' seizoen 4 van de troon

Heb jij Wednesday (2022‑ ) al gezien? Een overgroot deel van de Netflix-abonnees namelijk wel, waardoor de spin-off over Wednesday Addams nu een record te pakken heeft: nog nooit eerder beleefde een Engelstalige serie zo'n goed bekeken openingsweek op Netflix.

Stranger Things seizoen 4 onttroond

Voorheen hield het vierde seizoen van Stranger Things (2016‑ ) dat record met 335 miljoen kijkuren in de eerste week. Wednesday gaat daar met 341,2 miljoen uren nét overheen en zet daarmee het record voor de best bekeken openingsweek ooit op de streamingdienst.

Afbeelding via Netflix
Afbeelding via Netflix

Niet-Engelstalige serie scoort beter

Ten minste, voor een Engelstalige serie. Squid Game (2021‑ ) staat nog steevast bovenaan de top met 571,76 kijkuren in de allereerste week. Daarmee is het Zuid-Koreaanse spektakel de best bekeken serie ooit op Netflix. Zelfs in de weken na de première werd het bloederige geldspel nog 400 miljoen uur per week bekeken. Daar lijkt Wednesday nog niet bij in de buurt te komen.

Wednesday (2022‑ )
8.2
Kijk op Netflix • De 16-jarige Wednesday Addams studeert aan de Nevermore Academy. Wednesday probeert haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen.

Ook een tweede seizoen?

Hoe dan ook, het is duidelijk dat Wednesday wereldwijd een succes is. In maar liefst 83 landen staat de obscure fantasyserie bovenaan in de top 10 op Netflix. Met zo veel kijkers lijkt het hoogstwaarschijnlijk dat de streamingdienst de serie zal verlengen met een tweede seizoen, maar hier moeten ze eerst nog officieel groen licht voor geven. Wat de makers betreft, komen er wel drie of vier seizoenen.

Afbeelding via Netflix / Vlad Cioplea
Afbeelding via Netflix / Vlad Cioplea
Beeld: Still 'Wednesday' via Netflix / Vlad Cioplea
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixWednesday (2022‑ )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws