Amy Adams gaat roman over vrouw die denkt dat ze een hond is produceren

Amy Adams gaat roman over vrouw die denkt dat ze een hond is produceren
31 juli 2020 om 13:59

Amy Adams gaat samen met Megan Ellison van Annapurna Pictures een filmbewerking produceren van Rachel Yoders aankomende roman Nightbitch.

In Nightbitch worden de absurde en verwilderde verhalen van het moederschap blootgelegd. De roman leest als een duister-komisch verhaal over een naamloze vrouw en voormalig kunstenaar die zich na de geboorte van haar zoon zorgen begint te maken over het feit dat ze misschien wel in een hond verandert.

De filmrechten van het boek zijn inmiddels veiliggesteld door Annapurna. Adams gaat samen met Stacy O'Neil van Bond Group Entertainment de film produceren. Ellison, Sue Naegle en Sammy Scher zijn uitvoerend producent. Volgens Deadine zal Yoders debuutroman pas volgend zomer worden gepubliceerd.

Overeenkomsten

Het verhaal doet denken aan Bitch (2017) van Marianna Palka over een filmmaker en moeder in een van de voorsteden van Los Angeles. Zij krijgt een inzinking en doet een mislukte zelfmoordpoging, waarna ze het personage van een hond aanneemt. Haar man, niet voorbereid op het ouderschap, blijft vervolgens alleen achter om hun kinderen op te voeden.

Bitch (2017)
5.1
Een vrouw (Marianna Palka) gaat ten onder aan de verpletterende druk van het alledaagse leven. Ze gedraagt zich als een gemene hond.

Het is nog maar afwachten in hoeverre Nightbitch zal gaan lijken op Bitch. Hoewel beide verhalen van hetzelfde vreemde uitgangspunt uitgaan, kan het zo maar zijn dat Yoder daar een nog creatievere draai aangeeft.

Adams was te zien in verschillende Annapurna-films. Denk aan The Master (2012), American Hustle (2013) en Vice (2018). Alledrie films waarvoor zij een Oscarnominatie ontving. Binnenkort zal de actrice te zien zijn de thriller The Woman in the Window (2020) van Joe Wright en Hillbilly Elegy een drama van Ron Howard.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still van Amy Adams in 'The Woman in the Window' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Bioscoop

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten