Netflix strikt Jean Claude van Dam voor actiefilm 'The Last Mercenary'

Netflix strikt Jean Claude van Dam voor actiefilm 'The Last Mercenary'
31 juli 2020 om 14:52

De spierbonk uit Brussel heeft officieel zijn eerste Netflix-film binnengesleept. Jean Claude van Dam is begonnen aan de opnames van The Last Mercenary, een actiekomedie van David Charhon.

Naast Van Damme zijn ook Alban Ivanov, Assa Sylla, Samir Decazza, Patrick Timsit, Eric Judor en Miou-Miou in de film te zien.

De film wordt opgenomen in Frankrijk. Van Damme speelt een voormalig geheim agent die dringend terug moet keren naar huis als zijn vervreemde zoon door de regering valselijk wordt beschuldigd van wapen-en drugshandel.

Nieuwe uitdaging

Van Damme liet weten bijzonder veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. Volgens de Belgische acteur heeft Charhon de belangrijke elementen actie, emotie en humor op succesvolle wijze in het script samengebracht.

Het verhaal werd geschreven door Charhon en Ismaël Sy Savané en geproduceerd door Jean-Charles Levy, Nicolas Manuel (Forecast Pictures), Olivier Albou, Laurence Schonberg (Other Angle Pictures), David Charhon, Jakéma Charhon, Eponine Maillet (Mony Films), Olias Barco en Vlad Riashyn (Apple Tree).

In een interview zei Charon dat hij terugwil naar de sfeer van actiefilms uit de jaren '80 en '90. Denk aan cultfilms met buitengewone actiehelden, indrukwekkende stunts en vooral erg veel humor. Charon denkt dat Van Damme de uitermate geschikte persoon is om deze beleving terug te brengen naar het scherm. In een reactie liet ook Netflix weten bijzonder blij te zijn Van Damme gestrikt te hebben voor een project.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still van Jean Claude van Damme in 'The Expendables 2' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Netflix

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten