Channing Tatum en Scooter Braun gaan tienermusical gebaseerd op 'Lady Macbeth' produceren

Channing Tatum en Scooter Braun gaan tienermusical gebaseerd op 'Lady Macbeth' produceren
31 juli 2020 om 16:24

Channing Tatum en Scooter Braun gaan in samenwerking met Amazon Studios een tienermusical uitbrengen gebaseerd op Lady Macbeth.

John McPhail, onder meer bekend van Anna and the Apocalypse (2017), gaat de film regisseren. Het script wordt geschreven door aanstormend talent S.J. Inwards. Volgens de Hollywoodreporter gaat de film over een tienermeisje dat geconfronteerd wordt met haar eigen moraal, terwijl ze worstelt met de gevolgen van haar ambitie.

Lady Macbeth is de kortste tragedie van Shakespeare, geschreven tussen 1603 en 1607. Het verhaal gaat over een sluwe, manipulatieve vrouw van een Schotse generaal die haar man aanspoort om zijn obstakel naar de troon uit de weg te ruimen waardoor hij tot waanzin wordt gedreven.

Tienerkomedies gebaseerd op bewerkingen van Shakespeare waren een tijdlang zeer populair. Denk aan 10 Things I Hate About You (1999), Get Over It (2001), She's the Man (2006) en Romeo + Juliet (1996). Ook streamingdiensten als Amazon en Netflix merkten dat Young Adult-films populair zijn bij het grote publiek. Netflix had onlangs succes met onder meer The Kissing Booth (2018) en To All the Boys I've Loved Before (2018).

Handige bijkomstigheid is dat Scooter Braun, als voormalig manager van tieneridool Justin Bieber, weet wat jonge meisjes leuk vinden. Daarnaast is Tatum geen onbekende als het aankomt op zingen en dansen. Alle ingrediënten lijken dus binnen te zijn voor een succesvolle bewerking van het verhaal van Lady Macbeth.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still Channing Tatum in 'Kingsman: The Golden Circle' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten