Johnny Depps nieuwste film slaat de bioscoop over en zal direct uitkomen op Netflix

Johnny Depps nieuwste film slaat de bioscoop over en zal direct uitkomen op Netflix

Johnny Depp is klaar met alle rechtszaken en bevindt zich momenteel onder andere op het Versailles in Parijs voor de opnames van Jeanne du Barry. Netflix heeft nu al de uitzendrechten van de film over de laatste maîtresse van koning Lodewijk XV weten te bemachtigen.

Wereldwijde rechten gaan naar Netflix

De nieuwe dramafilm met Depp werd afgelopen mei aangeboden aan distributeurs tijdens het Cannes Film Festival, waar Netflix dus de gelukkige is geworden en de rechten heeft weten te kopen. De film komt dus niet uit in de bioscoop maar zal gelijk op de streamingdienst verschijnen, behalve in Frankrijk.

Feiten aangevuld met fictie

Hoewel het geen feitelijke biografie zal zijn, baseert de film zich wel degelijk op het leven van Jeanne du Barry, de laatste koninklijke maîtresse van Lodewijk XV aan het Hof van Versaille. Ze werd geboren in armoede en als jonge arbeidersvrouw is ze hongerig naar cultuur en plezier. Ze gebruikt haar intelligentie en allure om de sociale ladder langzaam te beklimmen.

Uiteindelijk lukt het haar om de metgezel van Lodewijk XV te worden. Dankzij hun relatie krijgt de koning weer zin in het leven en ze worden verliefd. Jeanne verhuist naar Versailles, maar haar komst maakte het hof schandalig.

Jeanne du Barry
Kijk op Netflix • Geïnspireerd op het leven van Jeanne du Barry, de laatste koninklijke maîtresse van Lodewijk XV aan het Hof van Versaille, na Madame de Pompadour.

Releasedatum op Netflix

Wanneer Jeanne du Barry op Netflix verschijnt, is nu nog niet bekend. Gezien de opnames afgelopen zomer startten, verwachten we de film ergens halverwege 2023 op de streamingdienst. In Frankrijk is inmiddels een releasedatum in 2023 bevestigd. Op de hoogte blijven? Maak een account aan op onze website, zet Jeanne du Barry in je watchlist en blijf zo automatisch op de hoogte van een releasedatum.

Beeld: Still 'Jeanne du Barry' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video on demand NetflixJeanne du Barry

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws