'Frozen'-regisseur had bijna geliefd karakter gedood

'Frozen'-regisseur had bijna geliefd karakter gedood

"Zullen wij een sneeuwpop maken?" wordt in veel huishoudens al bijna tien jaar lang gezongen. Het mega populaire Frozen (2013) liedje had alleen heel anders kunnen uitpakken als een vroege creatieve opmerking binnen de productie over de Disney kaskraker was gevolgd.

Dood de sneeuwman

De coregisseur van Frozen, Jennifer Lee, voegde zich bij het team in 2013 toen de film al in productie was. Lee bekend dat ze na het zien van een vroege versie niet onder de indruk was van de inmiddels geliefde sneeuwman Olaf.

Mijn eerste opmerking na het zien van de film was: 'Dood de sneeuwman.'

Jennifer Lee

Kijk Frozen nu op Disney+! 🍿

Olaf gered

Gelukkig had een "stiekeme" animator een script van drie pagina's uitgewerkt met Josh Gad in gedachten, nadat hij indruk had gemaakt op de filmmakers met een TV optreden. Lee vond hem onweerstaanbaar waarna ze hem aan boord hebben gehaald. Olaf zijn karakter is gered waarna hij over de hele wereld harten heeft doen smelten.

Frozen (2013)
7.4
Kijk op Disney+ • Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhult is door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner.

Solo Olaf

Zijn populariteit heeft zelfs geleid naar heel veel soloprojecten. Zo kwam in 2017 de korte film Olaf's Frozen Adventure (2017) uit waarin de vrolijke sneeuwman op zoek gaat naar de beste kersttradities om kerst voor Anna en Elsa te redden. Meer recentelijk heeft Olaf in 2021 zijn eigen serie Olaf Presents (2021) gekregen waarin hij vijf favoriete verhalen van Walt Disney Animation Studios op charismatische wijze verteld.

Beeld: Still 'Frozen' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Disney+Frozen (2013)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws