Brendan Fraser onthult waarom hij de hoofdrol in 'George of the Jungle'-vervolg afsloeg

Brendan Fraser onthult waarom hij de hoofdrol in 'George of the Jungle'-vervolg afsloeg

Brendan Fraser heeft onthuld waarom hij een hoofdrol in het vervolg op de bekende komedie George of the Jungle (1997) afsloeg. De reden is vrij eenvoudig: de studio betaalde niet genoeg, vertelt de acteur aan Entertainment Weekly.

'Kijk uit voor die boom'

De veelvuldig geparodieerde film uit 1997 gaat over een jongetje dat opgroeit in de jungle en vervolgens door Ursula Stanhope, een Amerikaanse vrouw van adel, wordt meegenomen naar de Verenigde Staten. Brendan Fraser speelde de legendarisch onhandige George ("kijk uit voor die boom") voordat hij in 1999 nóg bekender werd door zijn hoofdrol in The Mummy.

Still 'George of the Jungle' via TMDb
Still 'George of the Jungle' via TMDb

Geflopt vervolg

George of the Jungle kreeg in 2003 een geflopt vervolg, zónder Fraser. De acteur vertelt op laconieke wijze hoe hij het project terzijde schoof:

George kreeg een remake, en de studio bouwde een grapje in dat het project te goedkoop was om mij weer in te huren. Dat bleek niet ver van de waarheid.

Brendan Fraser

Vietnamoorlog

Fraser liet George of the Jungle 2 (2003) lopen en koos in plaats daarvan voor het serieuze drama The Quiet American (2002), een tweede verfilming van een literaire klassieker die zich afspeelt in de context van de Vietnamoorlog. Disney weigerde een verzoek van Entertainment Weekly om commentaar op de woorden van Fraser te geven.

Nieuwe bioscoopfilm

Brendan Fraser is vanaf 16 februari 2023 te zien in de nieuwe bioscoopfilm The Whale (2022). De twee George of the Jungle-films zijn te streamen via Disney+.

Beeld: Still 'George of the Jungle' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsGeorge of the Jungle (1997)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws