Voormalig Bond-acteur tipt Liam Hemsworth als 007: 'Gek en arrogant genoeg'

Voormalig Bond-acteur tipt Liam Hemsworth als 007: 'Gek en arrogant genoeg'

Hij speelde de rol van James Bond maar één keer, en toch heeft hij een aardig zegje gedaan over de gedroomde opvolger van Daniel Craig als 007. Volgens George Lazenby is Liam Hemsworth de perfecte acteur voor de rol.

'Slechtste Bond'

De Australiër Lazenby is inmiddels 83 en speelde 007 in On Her Majesty's Secret Service (1969). Op basis van zijn enkele vertolking werd de acteur door velen weggezet als 'de slechtste Bond', maar de film wordt soms dan weer als een 'verborgen Bond-pareltje' gezien. Leuk huiswerk dus als je nog niet alle oude Bond-films bekeken hebt.

Still 'On Her Majesty's Secret Service' via TMDb
Still 'On Her Majesty's Secret Service' via TMDb

Witcher en Bond

De geruchtenmolen rond de nieuwe Bondverkiezing draait al een tijdje op volle toeren, met als meest recente ontwikkeling het gerucht dat Aaron Taylor-Johnson op gesprek zou zijn geweest bij gerenommeerd producente Barbara Broccoli. Lazenby laat er geen twijfel over bestaan wie volgens hem de rol zou mogen invullen: als het aan hem ligt, gaat Liam Hemsworth niet alleen The Witcher spelen maar ook de beruchte geheim agent:

Liam Hemsworth is gek, arrogant, zelfverzekerd en ambitieus genoeg om de rol op zich te nemen.

George Lazenby
Foto Liam Hemsworth via depositphotos
Foto Liam Hemsworth via depositphotos

Commonwealth

De voormalige Bond-ster vult aan dat Hemsworth een 'goed uitziende Australische jongen' is die de rol ook over een langere periode zou kunnen spelen. Dat Lazenby zelf een Australiër is, zal meespelen: in gesprek met TMZ stelde hij dat de nieuwe Bond idealiter uit een van de zogenoemde 'Commonwealth'-landen zou moeten komen. De Commonwealth wordt symbolisch bestuurd door Charles van Engeland en Australië is ook deel van het politieke samenwerkingsverband.

Vrouwelijke 007?

Opvallend is dat Lazenby eerder nog zei dat de nieuwe 007 wel door een vrouw gespeeld zou mogen worden, en dat Birds of Prey-actrice Margot Robbie in dat geval uitermate geschikt zou zijn. Hij noemde haar 'ballsy', wat zoiets betekent als 'baldadig' maar ook vastberaden en dapper.

Foto George Lazenby via depositphotos
Foto George Lazenby via depositphotos
Beeld: Foto Liam Hemsworth via depositphotos
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films CelebritiesOn Her Majesty's Secret Service (1969)No Time to Die (2021)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws