'Intouchables'-remake krijgt een vervolg met Bryan Cranston in hoofdrol ondanks castingkritiek

'Intouchables'-remake krijgt een vervolg met Bryan Cranston in hoofdrol ondanks castingkritiek

The Upside (2017) krijgt een vervolg ondanks de felle castingkritiek die de film direct na release kreeg. In de film, een remake van de Franse, op waarheid gebaseerde, film Intouchables (2011), wordt de hoofdrol vertolkt door Bryan Cranston, een valide acteur die een gehandicapt personage speelt en juist dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Cranston geeft toe wat in de kritiek te zien, maar zal zijn rol toch weer oppakken voor het vervolg.

Bewust van de kritiek

Cranston zal opnieuw de rol spelen van Philip Lacasse, een rijke man die wegens verlamming gekluisterd zit aan zijn rolstoel. De miljonair gaat een bijzondere vriendschap aan met een jonge vader die een baan nodig heeft om zijn voorwaardelijke vrijlating te behouden en wordt ingehuurd voor de intensieve functie van verzorger.

Cranston is zich ervan bewust dat er kritiek was op de casting en ziet er ook wel wat in:

We maken een vervolg op The Upside. Ik heb daar veel kritiek op gekregen. Ik ben een valide acteur die een gehandicapt personage speelt. Ik was nogal verbaasd dat daar zoveel over te doen was, maar ik dacht, dat gehandicapte acteurs geen kans krijgen, is een goed punt. Het is een soort van catch-22, want heb je het talent om de film te kunnen dragen? We zouden geweldige prestaties gemist hebben als bepaalde valide acteurs geen personages met een handicap hadden gespeeld, maar je kunt niet echt weten hoe het voelt om in hun huid te leven.

Bryan Cranston
Still 'The Upside' via TMDb
Still 'The Upside' via TMDb

Ondervertegenwoordiging

Hoewel Cranston een punt heeft en we voor geen goud de performances van Al Pacino in Scent of a Woman (1992) of Daniel Day-Lewis in My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989) hadden willen missen, weten we tegelijkertijd ook niet welke super performance van een gehandicapte acteur ons onthouden is. De laatste jaren wordt er steeds vaker opgeroepen om ook gehandicapte acteurs te casten. De belangrijkste reden hiervoor is dat acteurs met een handicap grotendeels ondervertegenwoordigd zijn in de geschiedenis van Hollywood. Een bijkomende reden is dat deze acteurs wellicht beter in staat zouden zijn om hun persoonlijke ervaringen in te zetten voor die rollen.

Still Daniel Day-Lewis in 'My Left Foot' via TMDb
Still Daniel Day-Lewis in 'My Left Foot' via TMDb
Still Al Pacino in 'Scent of a Woman' via TMDb
Still Al Pacino in 'Scent of a Woman' via TMDb

Een geslaagde film

Ondanks de controverse rondom The Upside, deed de film het goed. Met $125,8 miljoen aan omzet werd het de op 60 na best verdienende film van 2019. Ongetwijfeld zal er opnieuw kritiek komen op de casting en toch heeft het vervolg de potentie om een nog grotere hit te worden, zeker omdat er bij de makers van de nog grotere film Intouchables geen concrete plannen zijn voor een vervolg.

The Upside (2017)
7.0
Kijk op Prime Video • Miljonair Philip Lacasse (Bryan Cranston) leeft in hartje Manhattan in een kast van een huis maar vastgekluisterd aan zijn rolstoel.
Beeld: Still 'The Upside' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films CelebritiesIntouchables (2011)The Upside (2017)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws