Meest gestreamde Marvel-film via Disney+ van 2022 is de laagst gewaardeerde film van de franchise

Meest gestreamde Marvel-film via Disney+ van 2022 is de laagst gewaardeerde film van de franchise

De cijfers van Disney+ liegen er niet om: de meest bekeken Marvel-film van 2022 is Eternals (2021). De film over een groep onsterfelijken die de mensheid beschermt tegen de monsterlijke Deviants is, ondanks het epische verhaal en de sterrencast, een van de laagst gewaardeerde films van de Marvel Cinematic Universe.

Kijk Eternals nu op Disney+! 🍿

Enige MCU-film in de top 10

Eternals werd eerder bestempeld als de minst indrukwekkende film van de MCU, desondanks heeft de productie zich ruim bewezen op Disnet+. Eternals was de negende meest populaire Disney+-film van 2022. In totaal werd er 4,236 miljard uur naar gekeken en daarbij is het ook nog eens de enige MCU-film die de top 10 überhaupt bereikte. Een logische verklaring hiervoor is dat het grote publiek de film oversloeg in de bioscoop na de eerste teleurstellende reacties en heeft gewacht totdat Eternals te streamen was. Daarbij komt ook nog dat de film tijdens de pandemie uitkwam en potentiële kijkers uit voorzorg thuisbleven. Het epische verhaal wist slechts een omzet van $402,1 te maken op een budget van $200 miljoen, voor een Marvel-productie is dit aanzienlijk laag.

Lage waarderingen

Op Rotten Tomaties wordt de film door critici gewaardeerd met een magere 47%, de laagste waardering van alle MCU-films. Het publiek gaat voor 77%. Ook onder de IMDB-gebruikers wist de film niet te imponeren. Het publiek beoordeelt Eternals met een 6,3 versus een 5,2 van critici. Ook al was het niet te zien aan de omzet of de waardering, blijkt dat er toch interesse is in het superheldenteam.

Eternals (2021)
6.3
Kijk op Disney+ • Marvel Studios' The 'Eternals' volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad.
Beeld: Still 'Eternals' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Disney+Eternals (2021)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws