'Squid Game'-spelshow deelnemer getuigt: 'De omstandigheden waren absoluut onmenselijk'

'Squid Game'-spelshow deelnemer getuigt: 'De omstandigheden waren absoluut onmenselijk'

Onlangs ontkende Netflix de geruchten rondom de real life Squid Game-spelshow. Dat er meerdere deelnemers gewond zouden zijn geraakt, zou onjuist zijn. Het streamingbedrijf verklaarde dat ze altijd prioriteit hebben gegeven aan de gezonheid van de deelnemers en dat de claims onterecht zijn. Een aantal deelnemers doet nu hun verhaal en stelt dat de geruchten inderdaad kloppen.

Horror

Variety sprak onlangs met John een deelnemer aan de spelshow, wiens echte naam niet genoemd wordt om zijn identiteit te beschermen. John, een fan van de serie, werd aangewezen als een van 456 deelnemers die met het spel kans kon maken op de spelprijs van 4,56 miljoen dollar.

Ik dacht dat ik ging winnen omdat ik zo competitief ben. Als het op dit soort spelletjes aankomt, ben ik een kanshebber. Kanspellen, geluk en humor, daar leef ik voor.

John

Helaas liep het anders dan verwacht. John was een van 228 deelnemers die onmiddellijk werd geëlimineerd. Twee dagen later, op 25 januari, beschreef het Britse blad The Sun, hoe de spelshow was uitgelopen op een grote horror. Medici zouden herhaaldelijk zijn ingeschakeld vanwege omstandigheden die werden beschreven als een oorlogszone met ijzige temperaturen. Netflix ontkende dat er mensen per brancard werden afgevoerd en poogde het incident te bagatelliseren.

Squid Game (2021‑ )
8.0
Kijk op Netflix • 456 deelnemers zetten hun levens op het spel voor de winst van 45,6 miljard in de prijzenpot. Wie faalt, sterft.

Deelnemers zakken in elkaar

Deelnemers als John houden voet bij stuk. Hen werd verteld dat het ongeveer twee uur zou duren om het spel op te nemen, maar voor sommigen werd het uiteindelijk een beproeving van zeven uur. Een aantal deelnemers zakte op de set in elkaar, waarschijnlijk door een combinatie van kou en vermoeidheid door de acht uur durende voorbereidingstijd voordat het spel überhaupt beginnen kon.

Als ze ons hadden verteld dat het zo koud zou zijn, was niemand akkoord gegaan.

John

'Nog nooit zo koud gehad'

Een andere deelnemer die eveneens anoniem wil blijven en die voor nu Marlene wordt genoemd, zegt dat wat er die dag gebeurde niet zo extreem was als de bladen beweerden, maar het is ook zeker niet zo minimaal geweest als Netflix doet geloven.

Het is niet alsof we ons hebben opgegeven voor Survivor of Naked and Afraid. De omstandigheden waren absoluut onmenselijk en hadden niets te maken met het spel.

Marlene

Marlene beschrijft hoe bij een freeze-spel meerdere deelnemers flauwvielen. Nadat voor de elfde keer medici ingeschakeld moesten worden, gaf de productie tips om dit tegen te gaan. Ook 'Jenny' doet haar verhaal, een deelnemer van buiten het Verenigd Koninkrijk:

Ik ben woedend over het verhaal dat Netflix naar buiten brengt dat slechts een paar mensen gewond zijn geraakt. We hebben allemaal schade opgelopen door deze ervaring. Ik heb het in mijn leven nog nooit zo koud gehad (…) Neem verantwoordelijkheid voor het feit dat dit spel slecht voorbereid was (…) Toen ze zagen dat het zo koud zou worden, hadden ze aanpassingen moeten maken.

Jenny
Still 'Squid Game' via Netflix/Noh Juhan
Still 'Squid Game' via Netflix/Noh Juhan

Dit spel was niet langer leuk of respectabel voor mensen van een bepaalde leeftijd. Het was geen spel meer, maar ik dacht het is 4,56 miljoen dollar, ik kan dit.

John

Geen eten

De bestellingen voor het eten waren tijdens de lunch opgenomen, maar omdat de opnames uitliepen werden de deelnemers teruggebracht naar het hotel zonder te hebben gegeten. De productie had daar pizza's besteld, maar er was niet genoeg besteld en sommigen gingen met honger naar bed, zo verklaarden de drie getuigen.

Beeld: Still 'Squid Game' via Netflix
Tekst: Bron

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixSquid Game (2021– )

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws