Speelduur van 'Scream VI' bekend: langste film van de gehele franchise

Speelduur van 'Scream VI' bekend: langste film van de gehele franchise

Volgende maand zal het zesde deel van de Scream-filmreeks in de bioscoop verschijnen. Ghostface keert terug in Scream VI (2023), waarvan we nu weten dat dit met twee uur en drie minuten de langste Scream-film tot nu toe zal zijn.

Drie minuten langer

De originele Scream (1996) enScream 4 (2011) duurden beiden één uur en eenenvijftig minuten. Scream 2 (1997) is precies twee uur, en Scream 3 (2000) en Scream (2022) zijn beiden één uur en vierenvijftig minuten. Het nieuwste avontuur van Ghostface zal dus drie minuten langer zijn dan de vorige langste film in de filmreeks, en twaalf minuten langer dan de originele Wes Craven-klassieker. Hoewel de speelduur van een film geen garantie geeft voor succes, en het verschil minimaal lijkt te zijn, kunnen we er wel uit opmaken dat het een groots verhaal gaat worden.

Samenhang van alle films

Het kleine stadje Woodsboro zal verlaten worden voor de grote stad New York, wat een nieuwe omgeving biedt met veel potentie voor drama en chaos. Hoewel de omgeving nog onbekend terrein is, hint de poster en het terugkeren van bekende gezichten wel naar een verbintenis van alle zes de films uit de franchise.

Afbeelding via Paramount Pictures. Copyright 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.
Afbeelding via Paramount Pictures. Copyright 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

De cast

In Scream VI keren de zussen Sam (Melissa Barrera) en Tara Carpenter (Jenna Ortega) terug in New York, kort na de gebeurtenissen van Scream (2022). Tara zit op de universiteit met haar vrienden Chad (Mason Gooding) en Mindy Meeks-Martin (Jasmin Savoy Brown). Tegelijkertijd heeft Sam nog steeds te maken met haar trauma's uit het verleden. Samen met deze terugkerende personages zijn franchise favorieten Gale Weathers (Courteney Cox) en Kirby Reed (Hayden Panettiere) ook te zien.

Scream VI (2023)
7.2
In de volgende aflevering laten de vier overlevenden van de Ghostface-moorden Woodsboro achter zich en beginnen een nieuw hoofdstuk in New York City.

Scream VI draait vanaf 9 maart in de bioscoop.

Beeld: Copyright 2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsScream VI (2023)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws